O fotografie în care pare să fie prinţesa Latifa, despre care nu se mai ştie nimic de câteva luni, publicată pe Instagram

Ultima actualizare:

    O fotografie în care pare să fie prințesa Latifa circulă pe internetFoto: Arhivă personală
O fotografie în care pare să fie prințesa Latifa circulă pe internetFoto: Arhivă personală

O fotografie publicată săptămâna aceasta pe două conturi publice de Instagram pare să o arate pe prinţesa Latifa, fiica emirului din Dubai, care nu a mai fost văzută de câteva luni, anunţă BBC.

La mijlocul lunii februarie, BBC Panorama a difuzat un material video, în care prinţesa afirma că este ţinută ostatică şi că se teme pentru viaţa ei. BBC notează, sâmbătă, că un prieten al prinţesei a confirmat că Latifa este în fotografia publicată.

În fotografie pare să fie prinţesa Latifa într-un centru comercial din Dubai, Mall of the Emirates (MoE), alături de alte două femei. Prietenii Latifei au declarat pentru BBC că le recunosc pe ambele femei şi că Latifa este o amică a lor. Fotografia a fost publicată pe Instagram, care nu include metadate ce ar arăta data şi ora, precum şi locul în care a fost făcută.

În imagine se poate vedea însă un cinematograf care promovează filmul Demon Slayer: Mugen Train, care a fost lansat în Emiratele Arabe Unite la 13 mai 2021.„Presupunând că fotografia este autentică, ea dovedeşte că Latifa este în viaţă, dar nu ştim nimic despre condiţiile de reţinere sau libertatea ei”, a declarat Kenneth Roth de la Human Rights Watch pentru BBC.

În februarie, familia regală din Dubai a anunţat că prinţesa Latifa primeşte „îngrijiri acasă”, după ce BBC a obţinut filmuleţe în care aceasta acuza faptul că este ţinută ostatică încă din 2018, când a încercat să fugă din ţară. În filmuleţele înregistrate în secret, prinţesa a spus că se teme pentru viaţa ei. În 2018, Latifa al-Maktoum anunţa într-o înregistrare video difuzată pe YouTube că vrea să fugă din ţară.

Abia reţinându-şi lacrimile, ea spunea că a fost „torturată” şi „încarcerată timp de trei ani” de către tatăl său, în urma unei prime tentative de evadare, pe când era doar o adolescentă, în 2002.

În martie 2020, justiţia britanică a stabilit că emirul Dubaiului a comandat răpirea a două dintre fiicele sale, Latifa şi Shamsa. La vârsta de 18 ani, Shamsa a încercat să fugă de tatăl său, în 2000, pe când se afla într-o vacanţă în Anglia. Potrivit versiunii Latifei, tânăra a fost găsită la două luni după ce a fugit, a fost „drogată”, adusă la Dubai şi „închisă”, potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net