O rachetă a lovit un spital din Egipt, situat la 200 de km de Gaza. Nu se cunoaște originea rachetei

Ultima actualizare:

Este alertă în Egipt după ce o rachetă a căzut în orașul Taba, aflat la aproximativ 200 de km de Fâșia Gaza. Cel puțin șase persoane au fost rănite de racheta care a căzut în cursul nopţii de joi spre vineri în Taba, un oraş egiptean la graniţa cu Israelul, aflat în război din 7 octombrie cu gruparea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, relatează Agerpres.

image

Distanța mare de Gaza. Nu se cunoaște oroginea rachetei

"În cadrul escaladării actuale din Gaza, o rachetă s-a prăbuşit în Taba, rănind cinci persoane şi distrugând o clădire rezidenţială", a relatat televiziunea AlQahera News, apropiată de serviciile de informaţii egiptene.

Sursa foto: X/@sentdefender
Sursa foto: X/@sentdefender

Martori au confirmat pentru AFP că o rachetă a căzut în acest oraş, situat la Marea Roşie şi la nord-est de Sinai, unde se află un punct de frontieră cu Israelul.

Racheta care a căzut cu numai câteva ore în urmă în Egipt a lovit o unitate medicală din orașul Taba, aflat la 220 de km de Fâșia Gaza. Explozia produsă de rachetă a mai avariat un autoturism și a rănit cel puțin șase persoane.

Mai mulți locuitori ai orașului au relatat că au auzit o explozie puternică și mai apoi au văzut o coloană de fum care se înalță spre cer.

Distanța destul de mare de zona operațiunilor militare desfășurate de militanții Hamas și de armata Israelului face ca originea rachetei să fie incertă în acest moment. Potrivit presei egiptene citate de Jerusalem Post, autoritățile au declanșat o anchetă pentru a elucida misterul.

Sursa foto: X/@sentdefender
Sursa foto: X/@sentdefender

Aramata SUA a lovit ținte iraniene în Siria

Incidentul vine după ce Hamas a revendicat săptămâna aceasta o lovitură în zonă, pe partea israeliană a graniței.

Armata americană a lovit ieri în estul Siriei instalații militare folosite de Gărzile Revoluționare iraniene și de aliații acestora, anunță Pentagonul.

Loviturile au fost ordonate de președintele Joe Biden și vin după o serie de atacuri împotriva forțelor americane din Irak și Siria, nu mai puțin de 16 în ultimele 10 zile. 19 soldați au răniți.

Israelul intervine, la rândul său tot mai ferm în Fâșia Gaza, în timp ce Hamas continuă să tragă rachete în orașele israeliene.

Liderii europeni cer Israelului și Hamas să facă pauze umanitare pentru a permite ca ajutoarele să ajungă la civili. În declarația de la finalul summitul de la Bruxelles, cei 27 de lideri UE au condamnat atacul Hamas și au susținut dreptul Israelului de a se apăra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net