O rachetă rusească scăpată de sub control se îndreaptă spre Pământ

O rachetă rusească care a fost scăpată de sub control se îndreaptă rapid spre Pământ, iar aceasta urmează să cadă în următoarele 24 de ore. Experții au făcut anunțul pe 5 ianuarie, seara. 

Racheta rusească se îndreaptă spre Pământ
Racheta rusească se îndreaptă spre Pământ

Numele rachetei este Angara-A5, iar acesta a fost lansată pe 27 decembrie 2021 în Rusia, într-un test unde o nouă tehnologie era verificată.

Racheta va cădea în următoarele 24 de ore

Un director din Agenția Spațială Europeană, Holger Krag, a spus că racheta va cădea în următoarele 24 de ore, dar nimeni nu poate preciza locul în care aceasta va ateriza. Experții din domeniul spațial susțin că racheta călătorește cu o viteză de 7,5 km pe secundă și cântărește circa 4 tone, fără combustibil.

,,Putem spune că în următoarele 24 de ore racheta va cădea, dar unde va cădea, nimeni nu poate spune, pentru că în următoarele ore va efectua mai multe mișcări de revoluție în jurul globului", a menționat Holger Krag.

Ce se întâmplă dacă deșeurile spațiale ajung în atmosferă 

De obicei, deșeurile spațiale ard atunci când intră în contact cu atmosfera planetei, însă este posibil ca obiectele de dimensiuni mari să provoace pagube dacă aterizează în regiuni locuite.

Deși este improbabil să rănească pe cineva, „riscul este real și nu poate fi ignorat”, a declarat responsabilul Agenției Spațiale Europene.

image

Nu este un eveniment singular

În mai 2021, NASA a criticat China pentru nerespectarea standardelor, după ce resturi de la o rachetă folosită pentru a lansa stația spațială a Chinei au plonjat în Oceanul Indian.

O rachetă a Chinei a lovit Pământul în 2020

Long March 5B a fost o rachetă chineză care a cântărit 20 de tone. Acesta a fost unul dintre cele mai mari obiecte care a lovit Pământul, după ce a căzut de pe o orbită.

Holger Krag susține că în fiecare an până la 200 de tone de deșeuri spațiale reintră în atmosfera Pământului, într-un mod care nu poate fi controlat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net