Omicron amână redeschiderea școlilor în SUA

Numărul record de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în Statele Unite ale Americii a determinat autoritățile să amâne reînceperea școlilor după vacanța de sărbători sau pur și simplu să treacă în varianta online. 

sua coronavirus jpeg

Mii de școli au fost afectate de varianta Omicron a coronavirusului, din cauza numărului record de noi cazuri de îmbolnăvire. Mai multe oraşe, inclusiv Milwaukee, Cleveland şi Detroit, au trecut la cursuri online sau au anulat complet cursurile săptămâna aceasta.

În New Jersey, unde a fost înregistrată una dintre cele mai mari rate de infectare în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor şcolare au început cursurile online. 

Cursuri fizic doar cu test negativ  

În Washington D.C., întreg personalul şi 51.000 de elevi din şcolile publice trebuie să prezinte online pe site-ul districtului un rezultat negativ al testului. Doar așa pot reveni, de miercuri, la cursuri.

Eforturi în vederea testării se fac și în California, care s-a angajat să furnizeze kituri gratuite de testare acasă tuturor celor 6 milioane de elevi din şcolile publice. 

În New York școlile rămân deschise  

Însă, în alte districte şcolare, oficialii au continuat planurile de redeschidere a şcolilor. Chiar și în oraşul New York, puternic afectat de coronavirus, unde unul din trei teste COVID-19 din ultima săptămână a ieşit pozitiv, cursurile au reînceput fizic. Primarul oraşului New York, Eric Adams, a promis că va menţine şcolile deschise în pofida creşterii numărului de cazuri de COVID-19. „Vrem să fim extrem de clari: cel mai sigur loc pentru copiii noştri este într-o clădire şcolară”, a declarat Adams, conform stirileprotv.ro.

O singură şcoală publică a fost închisă, luni, din cauza lipsei de personal. Este vorba despre P.S. 58 din Brooklyn, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de educaţie al oraşului.  

Numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultimele şapte zile până la o medie record de 418.000 de cazuri zilnice, conform unui bilanţ Reuters.

Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat luni utilizarea unei a treia doze de vaccin Pfizer şi BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani şi a redus intervalul de administrare pentru toate dozele de rapel de la şase luni la cinci luni pentru cei care au primit vaccinul Pfizer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net