OMS, date noi despre reinfectarea cu COVID și imunitatea dobândită: "Mai avem multe de învăţat"

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au avertizat, vineri, că date recente sugerează că în cazuri rare este posibilă o reinfectare cu noul coronavirus a persoanelor care au contractat deja acest virus. Asta pentru că reacţia anticorpilor dobândiţi se atenuează, transmite CNBC, potrivit News.ro.

”Am văzut că numărul persoanelor infectate continuă să crească, dar am văzut şi date potrivit cărora protecţia dobândită s-ar putea să nu fie pentru toată viaţa şi, prin urmare, am putea să vedem că apar reinfectări”, a declarat dr. Mike Ryan, director general al programelor pentru urgenţe de sănătate al OMS, în timpul unui briefing de presă la sediul central al organizaţiei din Geneva.

Acesta a adăugat: ”Întrebarea este care este nivelul de protecţie în societate?” Reinfectarea este definită ca o persoană care a fost infectată cu virusul s-a recuperat, iar mai târziu se infectează din nou, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite. Pe baza experienţei CDC cu alte virusuri, sunt de aşteptat reinfectări cu Covid-19, potrivit agenţiei.

"Reacţia imună poate dura cel puţin şase luni"

Maria Van Kerkhove, şefa diviziei pentru zoonoză şi boli emergente a OMS, a spus că cercetătorii încearcă să determine cât de mult durează reacţia anticorpilor după ce o persoană a fost infectată cu virusul. ”Ceea de înţelegem este că 90%-100% dintre persoane infectare cu noul coronavirus dezvoltă o reacţie a anticorpilor, indiferent dacă este o infecţie medie, asimptomatică sau gravă”, a spus aceasta. Cercetările aflate în desfăşurare arată că reacţia imună poate dura cel puţin şase luni, a arătat Van Kerkhove. Într-un studiu efectuat recent de Oxford, cercetătorii au constatat că este ”extrem de improbabil” ca persoanele care au contractat virusul să îl contracteze din nou pentru cel puţin şase luni.

Ce efecte secundare are vaccinul anti COVID-19. Studiu realizat pe voluntarii care l-au testat

Bebeluș născut cu câteva ore înainte ca mama să moară. Toată familia lui a fost răpusă de COVID-19

Studiul, realizat în perioada aprilie - noiembrie pe 12.180 de lucrători medicali angajaţi la Spitalele Universităţii Oxford, a constatat că 89 din 11.052 de angajaţi fără anticorpi au dezvoltat o infecţie nouă cu simptome. Niciunul dintre cei 246 de angajaţi cu anticorpi nu a dezvoltat o infecţie simptomatică. ”La unii oameni, aceasta poate scădea după câteva luni, dar primim un indiciu bun că reacţia imunitară naturală la infecţie durează câteva luni”, a spus Van Kerkhove.

În august a fost raportat primul caz de reinfectare

”Suntem cam la un an de la începutul aceastei pandemii şi, aşadar, mai avem multe de învăţat”. La sfârşitul lunii august, cercetătorii din Hong Kong au raportat ceea ce părea a fi primul caz confirmat de reinfectare cu Covid-19, după ce un bărbat de 33 de ani care a fost infectat cu virusul la sfârşitul lunii martie a părut că a contractat din nou virusul după peste patru luni. OMS a recunoscut la acea vreme că, deşi rară, ar putea fi posibilă reinfectarea. ”Nu înseamnă că se întâmplă foarte des, dar ştim că este posibil ”, a spus Van Kerkhove în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri din 26 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net