Orașe și stațiuni din Corfu, între tradițional și cosmopolit

Ultima actualizare:

Fermecătoarea insulă Corfu, populară pentru plajele sale spectaculoase mângâiate de apele de un turcoaz sclipitor ale Mării Ionice, te așteaptă să descoperi locurile istorice și așezările pitorești care îți vor umple vacanța de momente memorabile și imagini deosebite.

Străzi cu iz venețian şi împrejurimile cu istorie

Oraşul Corfu este un adevărat labirint de străzi înguste, dominate de cetatea construită în secolului XVI. Străbate la pas capitala insulei şi la fiecare colţ de stradă vei descoperi o capelă, un conac vechi, o piaţă sau o grădină secretă. Kerkyra adăposteşte la fiecare pas monumente şi construcţii cu influenţe ale popoarelor care şi-au făcut veacul aici cândva, astfel că vei putea observa puţin din Anglia, Veneţia sau Napoli.

Aleea Linston este locul ideal unde te poţi bucura de o cafea sau de o bere cu ghimbir. De altfel, pe terenul care se găseşte vizavi de Linston britanicii obişnuiau să joace cricket. Tot în această zonă poţi descoperi Biserica Sf. Spiridon, patronul insulei, un loc impresionant pe care trebuie să îl vizitezi. Pe străzile care pleacă din Linston vei găsi numeroase magazine mici şi mari, unde se vând orice produse, dintre care se remarcă bijuteriile din aur, pentru care sunt faimoşi localnicii.

Sate pitoreşti din Corfu

Cei care doresc să se bucure şi de momente liniştite petrecute în frumoasele sate montane ale insulei, departe de staţiunile populare cu plaje aglomerate şi oraşele zgomotoase, în locuri dominate doar de peisajele uluitoare, au la dispoziţie numeroase variante interesante.

Încântătorul sat Lefkimi te cucereşti cu plajele nisipoase şi câmpiile împădurite care le înconjoară, în timp ce satele pitoreşti Agirades şi Agios Matheos, din sudul insulei, se mândresc cu atracţiile locale, cetatea Gardiki şi Mănăstirea Christou Pandokratora.

În partea de sud-vest, în satul tradițional Sinarades te așteaptă un impresionant turn venețian cu clopot și un muzeu de istorie și foclor, ce adăpostește artefacte interesante din secolul XIX. În stațiunea Paleokastritsa te poți plimba în voie pe străduțele înguste unde vei găsi la tot pasul case venețiene, iar dealul Lakones îți oferă priveliști uimitoare asupra întregii regiuni.

De Geanina Ichim

Grecia Low-Cost

Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 3*- de la 299 lei/persoana, 5 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net