Orașul în care o pisică maidaneză obeză a devenit cea mai apreciată «atracție turistică»

Pare o glumă, dar este o poveste cât se poate de reală! Cu recenzii aproape perfecte pe Google, 4,9 din 5 stele, Gacek, o pisică maidaneză obeză, în culorile alb-negru, a devenit cea mai apreciată atracție turistică dintr-un oraș polonez.

Motanul Gacek are mii de fani (Foto: captură video)
Motanul Gacek are mii de fani (Foto: captură video)

Gacek a devenit vedeta orașului 

Szczecin, un oraș medieval din nord-vestul Poloniei, aproape de granița cu Germania, are multe de oferit vizitatorilor. Castelul Ducelui Pomeranian și Parcul Kasprowicza sunt două dintre cele mai populare atracții turistice ale sale, dar când vine vorba de recenzii online, ambele pălesc în comparație cu cea mai bine cotată atracție a orașului, o pisică grasă pe nume Gacek.

Felina a devenit faimoasă în 2020, după ce site-ul de știri local wSzczecinie a prezentat-o într-un videoclip care a ajuns ulterior viral pe rețelele sociale, iar de atunci oamenii au venit special în oraș pentru a o vedea

Potrivit unei localnice, Gacek a apărut pentru prima dată pe strada Kaszubska din centrul orașului Szczecin, în urmă cu aproximativ 10 ani. Deci nu este tocmai o pisică tinerică! Pentru că a crescut pe stradă, felina este foarte inteligentă și știe să se comporte cu oamenii. În timp, localnicii au realizat că este, de fapt, un motan. De atunci, cine îl vede îl hrănește și astfel s-a transformat într-un motănel supraponderal. Greutatea lui îl face și mai adorabil, spun turiștii.

Motanul a fost supranumit „Regele străzii Kaszubska”

Gacek, al cărui nume înseamnă „liliac cu urechi lungi” în poloneză, are aproape 2.600 de recenzii pe Google, mai mult decât orice altă atracție turistică din Szczecin. Majoritatea celor care au postat o recenzie i-au acordat felinei 5 stele, făcând-o cea mai bine cotată atracție turistică din oraș.

Potrivit odditycentral.com, Gacek are câteva recenzii de o stea, mai ales de la oameni care își exprimă îngrijorarea cu privire la greutatea sa sau la faptul că locuiește pe stradă, dar, în general, recenziile pisicii sunt de 5 stele. Cunoscut și ca „Regele străzii Kaszubska”, Gacek locuiește într-o cutie de lemn acoperită, în fața unui magazin stradal și, deși teoretic nu are stăpân, patronii magazinului îl îngrijesc. În afara casei sale, există un semn care îi atenționează pe trecători să lase pisicii bunătăți, într-un recipient sigilat și să se abțină de la a o mângâia atunci când își face somnul de frumusețe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net