Pandemia de coronavirus a împărțit un oraș în două. Granița dintre Anglia și Țara Galilor trece fix prin el

Ultima actualizare:

    În orășelul Saltney dintre Țara Galilor și Anglia, unii sunt blocați în case, iar alții liberi
În orășelul Saltney dintre Țara Galilor și Anglia, unii sunt blocați în case, iar alții liberi

Epidemia de COVID-19 a făcut peste 33.000 de victime şi a îmbolnăvit 235.000 de persoane în Regatul Unit. Însă în timp ce Anglia intră în prima etapă a ridicării restricţiilor, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia menţin carantina obligatorie. Iată ce se întâmplă la graniţă!

Strada Hotarului din orăşelul Saltney a împărţit locuitorii în două tabere: partea engleză are voie să iasă din case, în timp ce partea galeză trebuie să limiteze ieşirile la doar câteva intervale orare. Graniţa dintre Ţara Galilor şi Anglia trece prin mijlocul străzii Hotarului şi împarte oamenii în două categorii: cei care ascultă de ordinul ”Staţi în case” şi cealaltă ”Staţi alerţi”. Galezii îşi ţin gunoiul în curte, englezii scapă de el zilnic. Unii se uită cu jind peste gard, alţii fac jogging şi plimbă căţeii. 

Consilierul local Veronica Gay trăieşte pe partea galeză a străzii şi explică: ”Copiii mei locuiesc în Knutsford, Anglia, şi mi-au telefonat să îmi spună că vin acasă, dar o să ne întâlnim la jumătatea străzii pentru că nu au voie să intre pe partea galeză, conform ordinelor guvernamentale”.

Plimbatul  căţeilor e o  normalitate
Plimbatul căţeilor e o normalitate

În Ţara Galilor, oamenii nu au voie să părăsească localitatea, în timp ce vecinii lor de pe partea cealaltă a străzii au început să călătorească la rudele din Lake District sau Brighton. Interesant este că poliţia engleză care patrulează pe strada Hotarului nu discută decât cu cei de pe trotuarul englez.

Trotuarul  este circulat  de mame  cu copii
Trotuarul este circulat de mame cu copii

Linda Astbury, de 69 de ani, trăieşte pe partea engleză şi se bucură de libertăţile parţiale stabilite de guvernul Johnson. ”Am ieşit la plimbare şi m-au luat gândurile şi am trecut în partea galeză. Norocul meu a fost că m-a văzut o patrulă de poliţie şi m-a adus înapoi în Anglia”, a explicat, pentru The Mirror, Linda. ”Cred că din punct de vedere tehnic cele două limite au o relevanţă administrativă, dar mie mi-a dat peste cap viaţa pentru că îmi făceam cumpărăturile de la un magazin de pe partea galeză. Îmi place pe partea engleză pentru că avem mai multe libertăţi şi suntem mai autonomi. Guvernul ne lasă să ieşim din casă dacă purtăm măşti şi menţinem distanţa de doi metri. Vecinii de vizavi nu au voie să iasă din case decât la anumite ore”, a mai adăugat ea. 

Galeza Veronica Gay  nu are voie să  treacă în partea  engleză a străzii
Galeza Veronica Gay nu are voie să treacă în partea engleză a străzii

Vecina ei, Anne Anbooralee, de 66 de ani, stă pe partea engleză, dar ar prefera restricţiile galeze.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net