Panică într-un oraș britanic, după ce un spion rus și fiica sa au fost otrăviți într-un restaurant

Ultima actualizare:

    Un spion rus și fiica lui au fost otrăviți într-un restaurantFoto: AFP
Un spion rus și fiica lui au fost otrăviți într-un restaurantFoto: AFP

O panică generală s-a iscat printre britanicii care s-au aflat la un anumit restaurant, după ce autoritățile i-au sfătuit să-și curețe toate hainele și lucrurile, deoarece un spion rus și fiica lui au fost otrăviți. Problema este că cetățenii au fost anunțați abia la o săptămână după incident.

Agentul dublu Sergei Skripal și fiica sa, Iulia, au fost otrăviți cu o substanță periculoasă într-un restaurant pe care l-au mai frecventat în acea zi în jur de 500 de persoane, infromează express.co.uk. Autoritățile s-au gândit tocmai acum să aceștia ar fi putut intra și ei în contact cu substanța mortală, așa că i-au sfătuit pe toți cei care au servit ceva la respectivul local, să-și spele hainele la mașina automată și să-și curățească bine alte lucruri pe care le-au avut la ei.

Toate uniformele purtate de personalul restaurantului au fost arse, iar masa la care au stat spionul și fiica lui a fost distrusă. Este o alertă fără precedent în Marea Britanie, iar englezii sunt revoltați și cer explicații autorităților pentru că s-au sesizat abia la șapte zile de la incident. Specialiștii spun însă că riscul contaminării populației rămâne foarte scăzut.

În urmă cu o săptămână, mai exact pe 4 martie, agentul dublu, în vârstă de 66 de ani și fiica lui de 33 de ani s-au aflat la un anume restaurant Zizzi, din Salisbury, unde au servit prânzul contaminat cu o substanță periculoasă. Ulterior, ei au mers într-un alt local din apropiere, de unde medicii legiști au recoltat și de acolo probe care arătau prezența aceleiași substanțe. Cei doi au fost găsiți în jurul orei 4.15 pm, pe o bancă dintr-un centru comercial, la câteva sute de metri, în stare catatonică. Au fost transportați la spital în stare critică. Detectivul care i-a găsit și i-a ajutat, este și el în stare gravă, pentru că a intrat în contact cu ei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image
actualitate.net
image
actualitate.net