Patru persoane suspectate că plănuiau atacuri teroriste au fost arestate în Germania

image
Presupusul lider al grupului era din oraşul AugsburgFoto Click!

Poliţia germană a arestat miercuri (6 mai) trei bărbaţi şi o femeie, suspectaţi că plănuiau să comită atacuri teroriste vizând musulmani şi solicitanţi de azil, relatează BBC News Online.

Procurorii au anunţat că cele patru persoane sunt acuzate că au fondat o organizaţie de extremă-dreapta, "Societatea Şcolilor Vechi" şi au procurat explozibili cu intenţia de a ataca moschei şi centre pentru solicitanţi de azil.

Suspecţii au fost arestaţi în cursul unor raiduri efectuate în cinci landuri germane, la care au participat aproximativ 250 de anchetatori. "În timpul percheziţiilor, au fost confiscate materiale pirotehnice cu putere explozivă mare şi alte dovezi", a precizat Parchetul într-un comunicat.

Percheziţiile au fost efectuate în landurile Bavaria, Saxonia, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat şi Mecklenburg-Pomerania Inferioară. Procurorii au precizat că încearcă să determine dacă grupul avea ţinte concrete şi date pentru comiterea atacurilor. Suspecţii vor fi aduşi în faţa unui judecător de la Curtea Federală joi (7 mai).

Presupusul lider al grupului era din oraşul Augsburg, situat în landul Bavaria, potrivit presei germane, în timp ce adjunctul său era din landul Saxonia. Numărul persoanelor care solicită azil în Germania a crescut dramatic în ultimul an, cu peste 200.000 de cereri în 2014. Guvernul a anunţat marţi că se aşteaptă ca numărul să crească la 400.000 anul acesta, potrivit Mediafax.

Tensiunile pe tema imigraţiei au crescut în ultimele luni, în special în Saxonia. Mii de persoane au protestat la marşuri la Dresda anul acesta, la apelul grupării antiislam Pegida.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
andreea esca si alexia eram
BeFunky collage (22) jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
Soldați ucraineni în apropiere de Liman FOTO Profimedia
image
image
image
image
proteste   profimedia 0727331327 jpg
rapper rus   mrwalkie Instagram  jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png