Pe urmele Cavalerilor Ioaniți, în Rhodos

Rhodos, cea mai mare insulă din Dodecanez, te aşteaptă să petreci un sejur memorabil, într-un tărâm cu plaje idilice, mângâiate de ape în nuanţe sclipitoare de albastru, cu numeroase oportunităţi de explorare şi vizitare, ce amintesc de vremurile de odinioară. Tips - îți poți începe incursiunea pe urmele cavalerilor pornind din capitala insulei!

Agale pe Strada Cavalerilor

Vizitează în centrul vechi al orașului Rhodos, faimoasa stradă a cavalerilor - Ippoton Streen. Traseul pornește din Piaţa Symi, trece prin Piaţa Argyrokastro, unde se găseşte vechiul arsenal al cavalerilor, pentru a ajunge la Piaţa Alexandru cel Mare. De aici, chiar înainte de Piaţa Muzeului, în faţa Bisericii Fecioarei Maria, începe Strada Ippoton, cea mai importantă şi mai impunătoare alee din oraş, care duce şi spre Palatul Marelui Maestru.

Strada pietruită, mărginită pe ambele părţi cu sedii centrale ale diferitelor naţionalităţi din Ordinul Cavalerilor. Pe lângă clădirile din Italia şi Franţa, de exemplu, vei descoperi şi o capelă mică şi o statuie gotică a Fecioarei Maria cu pruncul Isus. Strada Cavalerilor se termină sub o arcadă mare, gotică, dincolo de care se află şi sediile celor din Provence şi Spania.

Palatul Marelui Maestru

Cel mai impunător edificiu din oraşul vechi este Palatul Marelui Maestru sau Castello, care a fost sediul liderului Ordinului Cavalerilor Sfântului Ioan şi, în acelaşi timp, o cetate puternică ridicată în secolul XIV pe ruinele unui fort bizantin.

Acesta se compune din două etaje, cu o curte interioară uimitoare. Distrusă în perioada dominaţiei turceşti şi reconstruită în anii 1930, clădirea de astăzi este un edificiu magnific de vizitat, mai ales că Palatul a fost transformat în Muzeu, iar numeroasele sale încăperi conţin descoperiri arheologice importante din timpuri antice şi medievale ale insulei Rhodos. 

Sejur Rhodos

Hotel Happy Days 3* - de la 348 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock