Pentru ea, fiecare zi e 15 octombrie 2014


    Nikki Pegram, de 28 de ani, nu îşi poate aminti nimic din ceea ce face în afară de data în care şi-a pierdut memoria
Nikki Pegram, de 28 de ani, nu îşi poate aminti nimic din ceea ce face în afară de data în care şi-a pierdut memoria

Nu-şi aminteşte decât că e în data de 15 octombrie 2014 şi trebuie să meargă la medic! Nikki Pegram şi-a pierdut memoria în urma unui accident pe care l-a suferit în acea zi. De atunci, nu mai are amintiri!

În vârstă de 28 de ani, Nikki Pegram din Wellingborough, Northamptonshire (Marea Britanie) trăieşte o viaţă de coşmar. Nenorocirea ei provine din ziua de 15 octombrie 2014, când a fost la medic pentru o problemă la genunchi şi, la ieşire, s-a lovit la cap de o bară de metal. De atunci, suferă de amnezie anterogradă, care se manifestă prin pierderi extreme de memorie. Din această cauză, când se scoală dimineaţa, nu ştie decât că e 15 octombrie 2014 şi că trebuie să se ducă la doctor pentru problema la genunchi. Altceva nu îşi poate aminti. Nu ştie ce a făcut ieri, nici săptămâna trecută, nici luna trecută. 

Soţul său, Chris Johnston (30 de ani), o ajută să scrie într-o agendă tot ceea ce trebuie să facă. În „Jurnalul de pierdere a memoriei. Citeşte imediat când te scoli” scrie cum să pregătească micul dejun pentru ea şi fiul lor, Freddie (6 ani), că trebuie să-l ducă la şcoală. Nu lasă nici o clipă agenda din mână, care o învaţă cum să gătească, unde găseşte ingredientele. După ora 18.00, când soţul revine de la serviciu, totul e mai simplu. Nikki îşi aminteşte ceea ce face doar pe parcursul a 15 ore, după care uită totul. A doua zi, pentru ea este din nou 15 octombrie 2014…

Click! spune

Amnezia anterogradă este pierderea amintirilor de lungă durată şi pierderea capacităţii de a crea noi amintiri prin memorare. Este cauzată de leziuni ale creierului sau de deteriorarea creierului în urma unor boli. 

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia