Peste 90.000 de comentarii la fotografia lui Mark Zuckerberg în care apare cu o friptură uriașă în față. Val de ironii și critici

Ultima actualizare:

Cea mai recentă afacere a magnatului rețelelor sociale, Mark Zuckerberg, aceea de a crește vaci pe baza unei diete unice în lume a declanșat o avalanșă de ironii în spațiul online. Părintele Facebook se ocupă și d ecreșterea de bovine de „talie mondială” în luxosul său refugiu din Hawaii. Internauții consideră că noua lui preocupare este nepotrivită, dar și iresponsabilă din punct de vedere ecologic.

Mark Zuckerberg, criticat pe rețelele sale. Foto: Facebook/Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg, criticat pe rețelele sale. Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

 Zuckerberg cu o uriașă friptură în față

Miliardarul s-a pozat, iar fotografia a fost postată pe Facebook cu o friptură de dimensiuni considerabile. Carnea provine de la ferma sa Ko'olau (un complex de 1.400 de acri din Kauai, cea mai veche insulă din Hawaii). Friptura este preparată în sânge și nu are garnitură.

Am început să cresc vite la Ko'olau din Kauai, iar obiectivul este să creez una dintre cele mai bune fripturi de vită, de cea mai bună calitate din lume”, a scris Zuckerberg pe rețelele sociale.

Miliardarul care s-a pozat cu cea mai scumpă friptură în farfurie a dat detalii despre vacile pe care le crește.

„Fiecare vacă mănâncă între 5.000 și 10.000 de kilograme de hrană în fiecare an, ceea ce înseamnă o mulțime de hectare de macadamia. (...) Suntem încă la început de drum și este distractiv să ne îmbogățim la fiecare sezon. Dintre toate proiectele mele acesta este cel mai delicios”, a spus Zuckerberg, citat de The Guardian.

Postarea sa, fotografia și mesajul care o însoțește, a adunat sute de mii de aprecieri și peste 90.000 de comentarii, pe facebook.

Zuckerberg, aspru criticat pe rețelele lui

După cum spune chiar miliardarul, vacile sunt hranite cu nuci de macadamia și bere din producția proprie.

„Creșterea vacilor cu nuci de macadamia și bere, care necesită multă apă, este doar un spectacol ciudat al unui miliardar. Avem nevoie de o reformă reală a agriculturii pentru a aborda inechitățile din sistemul nostru alimentar și realitatea încălzirii climei. Trebuie să promovăm viabilitatea fermelor mici și mijlocii care lucrează pentru a hrăni pe toată lumea, nu doar celebrități bogate”, a spus Mitch Jones, director de politici la Food&Water Watch, o organizație non-profit.

Carnea de vită contribuie în mare măsură la defrișări, la poluarea apei și la încălzirea globală. O vacă poate elibera până la 500 de litri de metan pe zi, ceea ce reprezintă circa 3,7% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră pe care vacile il emit în râgâielile lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net