Elon Musk și Mark Zuckerberg, miliardarii care s-au îmbogățit cel mai mult în prima jumătate a anului

Lor nu le-a mers deloc rău! În pofida crizei băncilor regionale americane și a războiului din Ucraina, bogătașii au devenit...și mai bogați! Elon Musk (52 de ani), cel mai înstărit om al planetei și Mark Zuckerberg (39 de ani), aflat pe locul al 10-lea în topul miliardarilor Forbes, și-au sporit averea cu 155,5 miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an.

Elon Musk și Mark Zuckerberg s-au îmbogățit și mai tare (Foto: GETTYIMAGES)
Elon Musk și Mark Zuckerberg s-au îmbogățit și mai tare (Foto: GETTYIMAGES)

Musk, mai bogat cu 96,6 miliarde de dolari

Ei sunt miliardarii care și-au crescut cel mai mult averea, conform Bloomberg. Boss-ul Tesla, care are o avere de 249,4 miliarde de dolari, a încasat 96,6 miliarde de dolari în primul semestru din 2023, iar tăticul Facebook, ce deține o avere de 101,5 miliarde de dolari, a devenit mai bogat cu 58,9 miliarde. Toți cei 500 de bogătași din topul Bloomberg s-au îmbogățit, în total, cu 852 de miliarde de dolari, din ianuarie până acum.

Fiecare membru al Bloomberg Billionaires Index a câștigat în medie 14 milioane de dolari pe zi în ultimele șase luni. Dacă ar lucra o zi de opt ore precum muritorii de rând, asta s-ar traduce în 1.750.000 de dolari pe oră.

Se pare că a fost cea mai bună jumătate de an pentru miliardari, din a doua jumătate a anului 2020 încoace, când economia mondială a revenit din declinul său indus de pandemia de COVID-19.

Nu toți miliardarii au dus-o la fel de bine. De exemplu, averea netă a lui Gautam Adani a scăzut cel mai mult în această perioadă de șase luni, pierzând nu mai puțin de 60,2 miliarde de dolari. Adani, președintele Grupului Adani, a înregistrat, de asemenea, cea mai mare pierdere într-o singură zi: aproximativ 20,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie, după ce Hindenburg Research a acuzat conglomeratul de fraudă contabilă și manipulare a stocurilor - o afirmație pe care Adani a negat-o. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net