Elon Musk, din nou cel mai bogat om din lume! Ce avere are CEO-ul Tesla

E din nou pe locul 1! Elon Musk (51 de ani) a revenit în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume, începând de joi, 1 iunie, conform Bloomberg. El i-a depășit pe pe francezul Bernard Arnault (74 de ani), care deține 187 miliarde de dolari, dar și pe Jeff Bezos (59 de ani), care are 144 miliarde dolari.

Elon Musk îmbrăcat într-o geacă de piele neagră
Elon Musk e din nou în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni (Foto: Colaj Getty/Pixabay)

Elon Musk are o avere de 192 miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale de la Bloomberg Billionaires Index.

Musk și Arnaud, șeful LVMH, au fost umăr la umăr în topul celor mai bogați oameni de pe planetă, pe tot parcursul acestui an. Săptămâna aceasta, averea lui Bernard a suferit, după o scădere a acțiunilor LVMH miercuri, conform calculelor Bloomberg. Arnault l-a depășit pe Musk în decembrie, pe măsură ce averea sa a crescut datorită unui boom al vânzărilor de bunuri de lux care a contribuit la creșterea prețului acțiunilor LVMH, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, care găzduiește mărci precum Louis Vuitton, Dior și Celine. Musk, între timp, s-a bucurat de o ascensiune fulgerătoare în ultimii ani, deoarece averea sa este direct legată de acțiunile Tesla, producătorul de automobile electrice.

În afara Tesla, Musk este și CEO al SpaceX, firma de explorare spațială și proprietarul rețelei sociale Twitter (TWTR). Acțiunile LVMH au crescut cu 19,7% în acest an, în timp ce cele ale Tesla au crescut cu 65,6% până în prezent.

Și iată că Elon l-a detronat pe francez și a redevenit cel mai bogat om din lume, titlu de care este extrem de mândru, conform apropiaților săi.  Pe locul al patrulea în top este CEO-ul Microsoft, Bill Gates, cu o avere de 125 miliarde de dolari.

Elon Musk se află în prezent în China

Elon Musk se află în prezent în China, unde s-a întâlnit cu miniștrii de externe, comerț și industrie și a luat masa cu Zeng Yuqun, președintele furnizorului de baterii de top CATL. Miliardarul vrea să își extindă afacerile în China, fiind prima sa călătorie în statul asiatic din ultimii trei ani. De asemenea, Musk plănuiește să viziteze uzina Tesla din Shanghai.

„Interesele Statelor Unite şi ale Chinei sunt împletite, ca gemenii siamezi, inseparabili unul de altul”, a declarat Musk.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net