Injecția pentru slăbit a fost aprobată în Marea Britanie. Ce a spus Elon Musk după ce a folosit medicamentul

Ultima actualizare:

O injecție despre care se spune că ar avea rezultate foarte bune în pierderea greutății a fost aprobată în Marea Britanie și mii de persoane care se confruntă cu obezitatea își vor putea procura medicamentul care slăbește. Se numește Wegovy, este cunoscut și sub denumirea de semaglutidă și se injectează. Substanța va putea fi procurată numai pe bază de rețetă. Oficialii din domeniul sănătății au aprobat utilizarea acestuia. Medicamentul injectabil a fost folosit în toamna anului trecut și de Elon Musk. Au fost zvonuri că și Kim Kardashian a apelat la medicament, însă ea a negat, scrie Sky News.

Medicamentul este injectabil și se administrează săptămânal. Foto: Arhivă
Medicamentul este injectabil și se administrează săptămânal. Foto: Arhivă

O injecție de slăbire care „schimbă jocul” folosită de celebrități, inclusiv șeful Twitter Elon Musk, va fi pusă la dispoziție de Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, pe bază de rețetă, scrie Sky News cu mențiunea că medicamentul nu este o „remediere rapidă”.

Medicamentul funcționează făcându-i pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că mănâncă mai puțin și de aici pierderea în greutate.

Mii de persoane din Marea Britanie care se confruntă cu obezitatea ar putea obține pe bază de rețetă injecția pentru pierderea în greutate Wegovy.

Injecția a fost folosită de mai multe celebrități, inclusiv de șeful Twitter Elon Musk. În octombrie anul trecut, Musk a fost întrebat de un utilizator Twitter care este secretul său pentru a arăta „în formă și sănătos”, iar acesta a răspuns scurt: „Wegovy”.

Potrivit unor zvonuri, vedeta de reality TV Kim Kardashian a folosit substanța pentru slăbit pentru a se potrivi în rochia lui Marilyn Monroe. Ea, însă, a negat.

Tratamentul constă în injectare o dată pe săptămână. Medicamentul îi face pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că vor mânca mai puțin. Acesta suprimă pofta de mâncare prin imitarea hormonului glucagon-like peptide-1 (GLP-1) care este eliberat după masă.

Un studiu a arătat că greutatea persoanelor cărora li s-a administrat medicamentul a scăzut cu 12% după 68 de săptămâni.

Un alt studiu a precizat că efectele secundare au inclus greață și diaree, dar acestea au fost de obicei ușoare și s-au diminuat cu timpul.

Adulții cu cel puțin o afecțiune legată de greutate și un indice de masă corporală (IMC) de cel puțin 35 ar fi eligibili pentru medicament, care este produs de Novo Nordisk.

Astfel de afecțiuni includ diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemia (niveluri de colesterol dezechilibrate sau nesănătoase), apneea și bolile de inimă.

Oamenilor li se va administra Wegovy numai pe bază de rețetă, ca parte a unui serviciu specializat de gestionare a greutății. Urmează să fie utilizat alături de o dietă hipocalorică și o activitate fizică crescută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net