Elon Musk a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a pierdut 182 miliarde $

Elon Musk (51 de ani) poate adăuga încă un titlu impresionant în CV-ul său, acela de deținător al unui record Guinnes. Sună bine, însă în realitate CEO-ul Tesla a ajuns în Cartea Recordurilor dintr-un motiv rușinos. El a pierdut cea mai mare avere din istorie, după ce conturile i-au scăzut cu aproximativ 182 miliarde de dolari, din noiembrie 2021.

Miliardarul risipitor Elon Musk a ajuns în Cartea Recordurilor (Foto: Profimedia)
Miliardarul risipitor Elon Musk a ajuns în Cartea Recordurilor (Foto: Profimedia)

2022 a fost un an greu pentru Elon Musk

Citește și: Donald Trump, din nou pe Twitter, după ce Elon Musk i-a deblocat contul. Reacția fostului președinte

Cartea Recordurilor a anunțat că cifra exactă pe care a pierdut-o, de fapt, Elon Musk este „aproape imposibil de stabilit”, deoarece calculul se bazează pe o estimare făcută de publicația Forbes. Suma reală pe care ar fi risipit-o Musk s-ar apropia de 200 miliarde de dolari.

Anterior, acest titlu rușinos era deținut de investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son, care a pierdut 58,6 miliarde de dolari în anul 2000.

Șeful Tesla a fost cel mai bogat om din lume, însă a fost detronat de francezul Bernard Arnault, fondatorul multinaționalei de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), care are o avere estimată la 190 miliarde de dolari.

Vezi și: Cine are cei mai mulți urmăritori pe Twitter: Papa Francisc, Jesus Christ sau Elon Musk

2022 a fost un an greu pentru Elon Musk, care a suferit pierderi colosale în afaceri. Tesla a înregistrat o scădere record, de 65%, a prețului acțiunilor sale. În noiembrie, miliardarul a vândut 3,95 miliarde de dolari de acțiuni Tesla, pentru a putea cumpăra rețeaua socială Twitter.

N-a mai plătit chiria Twitter

Nu a fost o mișcare tocmai bună pentru el, căci ulterior a mărturisit că platforma a fost o „risipă” pentru economiile sale de o viață. A cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, iar compania are de plătit aproximativ 1 miliard de dolari pe an sub formă de taxe în urma acestei tranzacții. Musk a concediat și o mulțime de angajați, pentru a minimaliza pierderile.

Iată și: Val de glume despre presupusa vizită a lui Elon Musk! „Mâine o să afle că nici cu SpaceX nu scapi de Valea Prahovei”

 În 2021, Elon Musk avea o avere de peste 320 miliarde de dolari. Conform estimărilor Forbes făcute joi, el mai are în conturi 146 de miliarde de dolari – sumă care îl face al doilea cel mai bogat om din lume, urmat de indianul Gautam Adani (124, 5 miliarde de dolari) și de Jeff Bezos (118,3 miliarde dolari).

Pe lângă Tesla și Twitter, Elon Musk mai conduce şi compania spaţială SpaceX, precum şi Neuralink, un start-up care promite să implanteze cipuri în creierele oamenilor – firmă ce în prezent se află sub investigație federală. Recent, compania Twitter a fost dată în judecată pentru o chirie neplătită în valoare de 136.260 de dolari, pentru birourile sale de la etajul 30 al unei clădiri din centrul oraşului San Francisco.

Află mai multe despre: Moment viral cu Elon Musk! Video cu prima zi de muncă a noului boss de la Twitter

Cu toate acestea, fiind al doilea cel mai bogat om din lume și cu cea mai valoroasă companie de automobile din lume, depășind încă cu mult Toyota, cel mai apropiat rival al Tesla, Musk se descurcă bine. Și nu este ca și cum ar fi fost singura persoană superbogată care a pierdut bani în ultimele 12 luni; Forbes raportează că miliardarii au pierdut 2 trilioane de dolari în 2022. Poate că Musk nu a fost singurul învins în 2022, dar a avut cele mai multe de pierdut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg