Elton John renunță la Twitter, după o decizie luată de patronul platformei, Elon Musk

Legendarul Elton John, 75 de ani, nu poate fi pensionat! Întotdeauna a fost o fire colerică, celebru pentru replicile tăioase, fără filtru, artistul fiind recunoscut pentru faptul că nu face compromisuri. 

Așa că, Sir Elton a pe poziție, indiferent de vârstă, iar vineri, 9 decembrie, a anunțat în mod public, pe Twitter, că se retrage de pe Twitter. Motivul? O serie de decizii aplicate de noul patron al rețelei de socializare, Elon Musk!

Toată viața am încercat să folosesc muzica pentru a apropia oamenii. Totuși, mă întristează faptul că dezinformarea este o unealtă folosită pentru a întoarce oamenii unii împotriva celorlalți. Am decis să nu mai utilizez Twitter, ținând cont de noua lor schimbare a politicii care permite dezinformării să prospere necontrolat”, a transmis Elton John, prin contul său de socializare.

De când Elon Musk a preluat Twitter, o platformă consacrată pentru susținerea libertății de exprimare, care a taxat dur dezinformarea prin fake-news, lucrurile s-au mai schimbat. Acesta a anunțat că schimbă regulile din companie și că va acorda o „amnistie”, reactivând conturile suspendate.

All my life I’ve tried to use music to bring people together. Yet it saddens me to see how misinformation is now being used to divide our world. I’ve decided to no longer use Twitter, given their recent change in policy which will allow misinformation to flourish unchecked.

— Elton John (@eltonofficial) December 9, 2022

Printre acestea s-a numărat și contul fostului președinte american, Donald Trump. Contul acestuia a fost reactivat, după ce Elon Musk a realizat un sondaj, în care mai mulți utilizatori au votat că sunt de acord cu reactivarea contului lui Trump. Ceea ce a pornit ca o aparentă glumă a devenit ceva serios, contul fiind „resuscitat”.

Vox Populi, Vox Dei (n.r. Vocea poporului este ordin de la Dumnezeu)”, a încheiat Elon Musk mesajul prin care anunța faptul că abonații Twitter au votat într-un procent covârșitor pentru deblocarea contului fostului președinte al SUA, Donald Trump, pe platforma de socializare.

În 2021, contul acestuia fusese închis de fostul management al Twitter, pe motiv că Donald Trump instigase la violență, în cazul astacurilor de la Capitoliu, din capitala SUA, Washington DC.

Violențele din data de 6 ianuarie 2021 au dus la decesul a patru civili și a unui agent de poliție. Nu a durat mult până când conturile lui Donald Trump de pe Facebook, YouTube și Instagram au fost, de asemenea, închise. Încăpățânat cum a fost mereu, Donald Trump nu a cedat și a lansat propria platformă de socializare, numită Truth Social. Când a aflat despre faptul că Elon Musk i-a deblocat contul, pe Twitter, Donald Trump a declarat că nu mai este interesat de rețeaua de socializare a acestuia.

Astfel, credibilitatea și renumele Twitter, calități consacrate până nu demult, au fost duse în derizoriu. Celebrii actori Jim Carrey, Whoopi Goldberg sau personalitatea de televiziune, Gigi Hadid, și-au închis, de asemenea, conturile Twitter, din aceleași motive invocate de Sir Elton John.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
facebook messenger jpeg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub Otniela png
codruta began jpg
image
image
image
image
image
image
 Constantin Enceanu este topit după nepoții săi
Monica Davidescu si Aurelian Temisan
 Nicu Covaci, invitat de seamă la ziua bunului său prieten și coleg, Ovidiu Lipan Țăndărică
roxana hulpe colaj jpg
cub theo rose png
adriana bahmuteanu