Elon Musk nu mai e cel mai bogat din lume! Iată cine l-a detronat

Elon Musk (51 de ani) a pierdut miliarde de dolari în ultima lună. Acum, Bernard Arnault (73 de ani), CEO-ul grupului LVMH care deţine numeroase branduri de lux, inclusiv Louis Vuitton și Dior, a devenit cea mai bogată persoană de pe planetă.

Elon Musk are o avere de 177 de miliarde $ (Foto: GettyImages)
Elon Musk are o avere de 177 de miliarde $ (Foto: GettyImages)

Citește și: Jimmy Fallon „a murit” pe Twitter. Reacția fabuloasă a lui Elon Musk, după ce vedeta i-a cerut ajutorul

Twitter i-a creat probleme lui Elon Musk

Musk are în prezent o avere de 177 de miliarde de dolari, în timp ce Arnault deține nu mai puțin de 188 de miliarde de dolari, conform ultimelor estimări Forbes. Elon a ocupat primul loc începând din septembrie 2021, după ce a preluat acest titlu de la Jeff Bezos (58 de ani), fondatorul Amazon (care se află în prezent pe locul al 4-lea, cu 115 miliarde).

Averea lui Musk în ultimii ani a fost în mare parte legată de valoarea Tesla, care a crescut vertiginos în timpul pandemiei, dar a avut de suferit anul acesta, în parte din cauza preocupărilor legate de producție.

image

Vezi și: Cine are cei mai mulți urmăritori pe Twitter: Papa Francisc, Jesus Christ sau Elon Musk

În noiembrie 2021, Musk a atins un vârf de 336 de miliarde de dolari, însă 2022 a fost un an greu pentru el, din cauza achiziționării Twitter. Afacerea l-a costat 44 de miliarde de dolari și a încercat să renunțe la ea timp de câteva luni. Pentru a finaliza tranzacția, i s-a cerut să vândă acțiunile sale Tesla, în valoare de 15 miliarde de dolari, ceea ce a dus, în cele din urmă, la prăbușirea lor – după ce investitorii și-au pierdut încrederea în Musk. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, el a pierdut doar anul acesta în jur de 100 de miliarde de dolari.

Iată și: Dan Negru, avertismentul care ne dă fiori! Ce spune despre cenzură, libertate și Elon Musk

Una dintre cele mai semnificative provocări cu care se confruntă Musk, una pe care a recunoscut-o și el, se referă la reclamele de pe platforma social media. 

Elon Musk mai conduce şi compania spaţială SpaceX, precum şi Neuralink, un start-up care vrea să implanteze cipuri în creierele oamenilor – firmă ce în prezent se află sub investigație federală.

Afacerile lui Bernard Arnault au mers brici anul acesta

Bernard Arnault deține 188 de miliarde $ (Foto: GettyImages)
Bernard Arnault deține 188 de miliarde $ (Foto: GettyImages)

Pe de altă parte, compania cu produse de lux LVMH a rezistat pe piață în acest an. Afacerile lui Bernard Arnault au avut succes, deoarece cererea de astfel de produse a crescut odată cu ridicarea restricțiilor COVID-19. Miliardarul francez a cumpărat casa de modă Dior, aflată în faliment în anii 1980, și a folosit-o pentru a câștiga un loc în LVMH. Această structură de acționariat rămâne în vigoare și astăzi. Arnault deține în prezent mai mult de 97% din firma Dior, care, la rândul său, are 41% din LVMH.

Elon Musk și Bernard Arnault sunt și doi tați de succes. Primul are zece copii, inclusiv gemeni și tripleți cu fosta lui soție Justine Wilson și un băiat și o fată cu fosta iubită Grimes. CEO-ul LVMH are cinci copii și se află la a doua căsătorie.

Te-ar putea interesa și: Val de glume despre presupusa vizită a lui Elon Musk! „Mâine o să afle că nici cu SpaceX nu scapi de Valea Prahovei”

Musk nu este singurul antreprenor care a suferit recent pierderi. Averea lui Jeff Bezos a fost și ea afectată. Creșterea ratelor dobânzilor a afectat companiile din domeniul tehnologiei, iar valoarea Amazon a scăzut, în fața recesiunii anunțate de economiști.

Astfel că, luna trecută, valoarea companiei americane Amazon a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din aprilie 2020.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net