Dan Negru, avertismentul care ne dă fiori! Ce spune despre cenzură, libertate și Elon Musk

Ultima actualizare:

Dan Negru are un mesaj cu un puternic impact social! „Regele audiențelor” a profitat de „circul” creat în jurul lui Elon Musk în acest weekend și a vorbit concret despre libertate și cenzură, dar și despre amenințarea care pândește asupra omului de rând.

Dan Negru, avertismentul care ne dă fiori! Foto: colaj Click
Dan Negru, avertismentul care ne dă fiori! Foto: colaj Click

Dan Negru, mesaj important pentru societate: „De asta Elon Musk nu va putea să elibereze mediul online”

În mesajul său, Dan Negru se amuză inițial de zvonul național care anunța că Elon Musk urma să petreacă Halloween-ul în România.

„În agenda lui Musk noi suntem trecuți lângă rinocerii din Africa de Sud pe care-i vânează în vacanta de iarnă și lângă corturile de iută din Mongolia în care doarme în vacanța de vară. Nu suntem trecuți ca potențiali parteneri de afaceri. Noi le dăm circul, nu pâinea”, a scris Dan Negru în începutul mesajului său.

Ulterior, îndrăgitul prezentator de la Kanal D laudă curajul lui Elon Musk „de a elibera online de cenzură”. Dan Negru reamintește că o armă prin care „occidentul a câștigat războiul cu comunismul” a fost tocmai „libertatea de expresie”.

Vedeta critică cenzura și susține că, în prezent, elitele sunt ruinate. Prezentatorul emisiunii „Jocul cuvintelor” crede că Elon Musk nu va reuși să elibereze rețele sociale de „excesiva politică de moderare e conținutului". Acesta oferă și un exemplu concret al unor colegi de breaslă care și-au făcut conturi false pentru a spune ceea ce gândesc.

Mesajul lui Dan Negru: „Cenzura pleacă prima dată din tine”

„Mie-mi place însă curajul lui Elon Musk de a elibera online de cenzură. E declarația lui. Culmea, occidentul a câștigat războiul cu comunismul tocmai prin libertatea de expresie, prin spiritul critic, piața liberă, promovarea competenței!

Azi același occident dărâmă statui și cenzurează. Idioții au putere si elitele sunt ruinate. Musk speră să elibereze rețele sociale de excesiva „politică de moderare e conținutului". N-o să reușească! România e un exemplu: am colegi de breaslă în televiziuni de știri care una spun la serviciu, pe sticlă, și alta cred și spun acasă.

Unii dintre ei au conturi cu nume false unde-și postează adevarata părere. Le e frică să o spună pe față. De asta Elon Musk nu va putea să elibereze online!

„Utilizatori nici măcar nu-și vor mai da seama că nu mai au drepturi”

Dimpotriva, cenzura se va înăspri pentru că utilizatori nici măcar nu-și vor mai da seama că nu mai au drepturi. Ca-n povestea cu păsările care cresc în cușcă și cred ca zborul e o boală.

Cenzura pleacă prima dată din tine! Când te cucerești pe tine, nu te temi de nimic. Asta e lecția pe care noi putem să i-o dăm domnului Musk: cei din online sunt în cușcă deja și cred că zborul e o boală”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Instagram.

Elon Musk a promis că va elibera Twitter

Directorul de la Tesla şi SpaceX a preluat joi, 27 octombrie, controlul Twitter, după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din lume a transmis apoi un mesaj în care a anunța că platforma „a fost eliberată”. Miliardarul vrea să oprească cenzura instaurată în ultimii ani pe rețele de socializare.

La câteva ore după ce a preluat Twitter, Elon Musk a trecut la treabă. Acesta i-a concediat imediat pe CEO-ul Parag Agrawal, directorul financiar Ned Segal, directorul juridic și politic Vijaya Gadde și consilierul general Sean Edgett, potrivit unor surse ale celor de la Businessinsider.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
image
actualitate.net
image
actualitate.net