Dan Negru, reacție acidă după știrea cu Florin Salam! „Când am murit prima dată la știri, mama...”

Ultima actualizare:

Dan Negru a reacționat acid la câteva zile după fake news-ul care anunța că manelistul Florin Salam a murit. Experimentatul om de televiziune și-a exprimat indignarea privind știrile false care devin tot mai „rafinate, iar publicul e tot mai naiv”. Totodată, prezentatorul TV a amintit că de câteva ori i s-a întâmplat și lui să fie dat mort la știri.

Dan Negru, reacție acidă după știrea cu Florin Salam! Foto: colaj/captură/Facebook Dan Negru
Dan Negru, reacție acidă după știrea cu Florin Salam! Foto: colaj/captură/Facebook Dan Negru

„Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat și a plâns toată ziua. Apoi, la următoarele mele morți, s-a obșinuit.

Moartea lui Florin Salam, a lui Piersic, a lui Zamfir sunt fake news-uri grosolane. Toate redacțiile au numerele de telefon ale celebrităților și era deajuns un apel”, a scris Dan Negru pe contul său de Instagram.

Vezi și: Vizibil slăbit și bolnav, Florin Salam, live pe Facebook, după ce „a murit” pe internet: „Luați în serios COVID-ul”

Celebrul om de televeziune consideră însă că „fake news-urile periculoase sunt alea rafinate: sprânceana ridicată a unui moderator de la o televiziune de știri, virgula dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta.”

Dan Negru, revoltat de știrile false: „Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”

Dan Negru a continuat postarea sa explicând că acest gen de știre este din ce în ce mai greu de depistat de un public „tot mai naiv”. Totodată, prezentatorul TV consideră că presa și-a pierdut un atribut important.

„Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”, a scris Dan Negru în mesajul său de pe Instagram.

Cunoscutul om de televiziune a explicat și de unde vine primul Fake News din istorie.

„Primul Fake News din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca în toate picturile să apară victorios în lupta contra adversarilor din bătălia de la Kadesh deși el pierduse aceea bătălie. Era secolul XII i.e.n.”, se arată în mesajul lui Dan Negru.

Cum a murit Florin Salam, pe Facebook, Instagram și pe multe alte site-uri de știri

Sâmbătă, 13 august, o știre a făcut ca rețelele de socializare să explodeze. Pentru câteva minute, toată țara a fost într-o stare de șoc după ce un site important a anunțat că „regele manelelor” ar fi încetat din viață.

Din fericire, informația s-a dovedit a fi falsă, iar acest lucru a fost confimat imediat de fiica lui Florin Salam.

„Cel care a scris acel material de la Pro Tv, ești un nimic! Cum poți să scrii așa ceva? Să induci lumea în eroare și să îi bagi în panică?! Te sfătuiesc să-ți dai demisia. Cum poți să scrii un mare FAKE de știre, omule? Ceea ce ai scris tu despre tatăl mei, sper să nu atragi tu”, a scris Betty Salam pe Instagram.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  


Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net