Pilot acuzat de omor după ce a decapitat un sportiv wingsuit la 4000 de metri altitudine. Ce pedeapsă riscă

În Franța se desfășoară procesul în care un pilot este acuzat că a provocat un tragic accident. Un sportiv, practicant al zorulului cu wingsuit a fost decapitat de aripa avionului condus de acesta. Accidentul a avut loc la 4000 de metri altitudine, aproape imediat după ce bărbatul a sărit din avion. Un detaliu a dus la producerea tragediei.

image

Decapitat în aer

Nicholas Galy era un veteran al zborului cu wingsuit. Avea 40 de ani când a avut loc accidentul, în 2018. Pasager în avionul lui Alain C. el a sărit așa cum făcuse de sute de ori înainte. De data aceasta, zorul i-a fost fatal.

La câteva secunde după ce a sărit din avion deasupra zonei rurale din sudul Franței, Nicholas Galy a fost lovit de aripa stângă a aeronavei. Coliziunea l-a decapitat pe Galy, un inginer aeronautic și parașutist veteran, potrivit anchetatorilor.

Incidentul înspăimântător din iulie 2018 este subiectul unui proces pentru omor din culpă împotriva pilotului Alain C, pilotul aeronavei cu un singur motor, a informat postul francez BFMTV.

Pilotul riscă 12 luni de închisoare cu suspendare

Pilotul transporta în aeronavă doi sportivi cu wingsuit și mai mulți parașutiști peste regiunea Bouloc-en-Quercy, conform unui raport al Biroului de Investigare a Accidentelor din Aviația Civilă, consultat de Insider.

După ce pasagerii au făcut saltul în aer, pilotul a început să coboare rapid aeronava, conform raportului.

Pe măsură ce avionul a coborât, cei doi zburători cu wingsuit s-au oprit din căderea liberă și au început să planeze în costumele lor, conform raportului.

Atunci aeronava l-a prins din urmă pe Galy și l-a lovit, ucigându-l pe loc, iar impactul a declanșat parașuta lui de urgență, potrivit anchetatorilor.

O cameră montată pe casca celui de-al doilea sportiv în costum cu aripi a surprins  coliziunea, iar oficialii au spus că au folosit filmările pentru investigația lor.

Pilotul și zburătorii cu wingsuit nu au discutat între ei despre traiectoria planificată, a informat BFMTV.

„În comparație cu parașutiștii care sunt în cădere liberă, este mai complicat cu wingsuiters care merg mai mult în linie dreaptă”, a declarat Alain C tribunalului Montauban, pentru The Times of London. „Nu coboară mult și pot intra în coliziune cu aeronava”.

Alain C a declarat că nu își asumă responsabilitatea pentru moartea inginerului. ”Aceasta a fost tragedia vieții mele, dar nu sunt de vină", ​​a spus el.

Alain C, angajat al unei școli de parașutism din Franța, ar putea primi o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare. Cel puțin aceasta este recomandarea procurorilor, scrie presa franceză.

Verdictul cazului urmează să fie anunțat pe 21 noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net