Planurile complete pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, dezvăluite. Oficialii britanici, furioşi

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Planurile complete pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a au fost făcute publice, într-o scurgere de informaţii care au îngrijorat serviciile secrete britanice şi care ar putea duce la o anchetă internă. Din documentele care au ajuns în presă, se pare că oficialii se tem de ameniţări de securitate naţională, lipsă de alimente în magazine şi chiar de lipsă de sufiecient spaţiu de cazare în cazul în care turiştii vor veni la Londra şi Windsor pentru funerarii.

Până acum s-a ştiut doar liniile generale ale Operaţiunii London Bridge, aşa cum este numit planul, dar documentul a fost făcut public vineri (3 septembrie). Conform acestuia, va exista un interval de 10 zile de la moartea Reginei Elisabeta a II-a până la înmormântarea propriu-zisă, pentru a dat oamenilor posibilitatea să călătorească.  Potrivit mirror.co.uk, oficialii se tem să Londra va fi cu adevărat "plină", fiind aşteptaţi sute de mii de oameni. Pe lângă teama de supra-aglomerare, autorităţile se aşteaptă ca, în cel mai rău caz, străzile să fie blocate, iar serviciile de pază şi medicale să fie puse la pământ.

Se pune problema cum poate fi gestionat numărul mare de oameni în contextul în care pandemia nu pare să fie prea aproape de final, dar există şi o teamă mărită de atacuri teroriste. 

Regina, care a fost încoronată în februarie 1952, are acum 95 de ani. Nu există nicio dovadă că ar fi bolnavă, iar planurile pentru înmormântare nu au fost revizuite recent. 

Primul care va fi înştiinţat de moartea Reginei va fi Prim Ministrul, iar vestea va fi dată prin intermediul unui telefon primit de la secretarul personal al suveranei.  Restul miniştrilor vor primi un telefon, iar restul politicienilor seniori şi angajaţilor din administaţie vor primi un email: "Dragi colegi, cu tristeţe vă informăm de moartea Majestăţii Sale Regina". 

O notificare va fi trimisă către public, iar ştirea va fi publicată pe conturile oficiale de media.  Detaliile înmormântării vor fi anunţate, iar Regele Charles va susţine un discurs televizat la ora locală 6 seara. El se va întâlni apoi cu Prim Ministrul. Miniştrii nu vor avea voie să dea declaraţii decât după ce premierul va transmite un comunicat de presă, iar Ministerul Apărării va organiza saluturile armate. În ţară se va ţine un minut de linişte.  A doua zi, la 10 dimineaţa, Charles va fi proclamat rege. 

Sicriul suveranei va  fi aşezat, timp de trei zile, la Parlament. Înmormântarea Reginei va fi zi de doliu naţional. Ea va avea loc la Westminster Abbey, iar la  prânz se vor ţine două minute de reculegere.  O altă slujbă se va ţine la capela Sfântul Gheorghe de la castelul Windsor, unde va fi îngropată Regina. 

Scurgerea de informaţii a îngrijorat membri serviicilor secrete şi o anchetă ar putea fi declanşată. Detaliile complete sunt cunoscute doar de câţiva oficiali din guvern şi reporteri.  Va trebui însă să se afle întâi ce documente au ajuns la presă, pentru că informaţii incomplete sunt comunicate diverşilor parteneri, cum ar fi poliţia, stafful Casei Regale,  primăria Londrei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net