Atenție la ce cade din cer! Ploaie cu pești pe străzile unui oraș din SUA

Ultima actualizare:

Minune sau fenomen meteorologic rar? Un eveniment bizar a avut loc într-un orășel din statul american Texas, unde a început să „plouă” cu pești înainte de Anul Nou. Într-o bună zi, locuitorii au găsit străzile pline cu pești de mici dimensiuni. 

Unul dintre peștii aduși care au căzut din cer în Texarkana. Foto: Facebook / The City of Texarkana
Unul dintre peștii aduși care au căzut din cer în Texarkana. Foto: Facebook / The City of Texarkana

Ce s-a întâmplat în orașul american? Pești de mici dimensiuni ridicați în aer de furtuni au început să cadă odată cu ploaia pe străzi și peste casele localnicilor. Presa locală scrie că pe străzi se simțea un miros de pește, similar cu cel din magazinele de profil. 

Cum au descris autoritățile ploaia cu pești 

„2021 scoate toate trucurile... inclusiv o ploaie cu pește în Texarkana. Și nu, nu este o glumă”, au transmis autoritățile locale despre ”ploaia cu pești” într-o postare pe Facebook distribuită de cotidianul local Texarkana Gazette și preluată de stirileprotv.ro.  

Este vorba practic despre un fenomen cunoscut sub numele de ”ploaie cu animale”. El a fost descris de autoritățile locale ca fiind „un fenomen care are loc atunci când animalele mici de apă, cum ar fi broaștele, crabii și peștii mici, sunt măturate de trombe de apă sau de curenți de aer care apar la suprafața pământului”. 

"Curenții ascendenți - vânturi foarte puternice, cu o putere mai mare decât trombele - pot ridica vietăți mai mari decât peștișorii, inclusiv păsări, lilieci și șerpi", precizează și National Geographic despre ”ploaia cu pești” într-un material pe site-ul său preluat de antena3.ro 

Un localnic a declarat pentru sursa citată că inițial, înainte de ploaia cu pești, cerul părea să indice că vine o tornadă. Apoi a venit șocul: peștii au început să cadă din aer. Cotidianul local a scris că până la 30 de pești - de aproximativ 16-17 centrimetri lungime - au căzut în fața unui magazin unde au fost văzuți de martori 

Unde au mai fost ploi cu pești

În 2017, în California a plouat cu pești deasupra unei școli primare, astfel că unii elevi au fost loviți de pești în timp ce se jucau afară în pauză scrie alephnews.ro.

Iar în nord-vestul Serbiei, în 2005, au căzut mii de broaște peste orășelul Odzaci din cauza vânturilor puternice care le-au purtat în timpul unei furtuni, notează Biblioteca Congresului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image png
halloween colaj pixabay jpg
turisti venetia jpg
15 special cuplu pajiste iarba fericire zambet iubire romantic shutterstock 3389285 jpeg
Banner Urși în poiană
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock  jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net