Poliția germană l-a prins după 48 de ore de căutări pe tânărul sirian suspectat de terorism

Ultima actualizare:

    Poliția din Germania caută un suspect care ar plănui un atac teroristFoto: Getty
Poliția din Germania caută un suspect care ar plănui un atac teroristFoto: Getty

Mai multe echipe de comando ale poliției germane au fost puse în alertă pentru a percheziționa un apartament în care s-ar fi ascuns un suspect care plănuia un atac terorist. Autoritățile au arestat deja cîteva persoane care ar avea legătură cu principalul suspect.

În rașul german Chemnitz a fost percheziționat un apartament care ar fi aparținut lui Jaber al-Bakr (22 de ani), suspectat că plănuia un atac terorist, informează BBC. În imobil polițiștii au descoperit urme de expolzibil extrem de volatili.

UPDATE: Tânărul sirian suspectat că plănuia un atac terorist, a fost prins de polițiștii germani după o operațiune de căutări de mai bine de 48 de ore. "Am reusit, (...) barbatul suspectat de terorism (Jaber) al-Bakr a fost arestat in timpul noptii la Leipzig, in Saxonia", a anuntat poliția pe Twitter, potrivit Ziare.com.

Aceștia au mai arestat încă un bărbat care ar avea legătură cu Jaber al-Bakr. „Nimeni nu a fost rănit și nu s-a tras niciun foc de armă. Am restat un bărbat și acum îl interogăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de Investigații din landul Saxonia.

Echipele antitero au evacuat clădirea rezidențială în care existau aparamentele care urmau să fie percheziționate, dar al-Bakr nu a fost găsit, relatează Reuters. De duminică, 9 octombrie, polițiștii îl caută pe suspect, dar șanele de a-l găsit par să scadă de la o oră la alta, exitând riscul de a părăsi țara.

Jaber al-Bakr este suspectat că ar planifica un atentat cu bombă la un aeroport, fiind considerat deosebit de periculos. Acesta a ajuns anul trecut în Germania și a primit statut de refugiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net