BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice. Vehiculele ar putea lua foc și când sunt parcate

Ultima actualizare:

Compania BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice din toată lumea. S-au descoperit probleme la bateriile autovehiculelor. Specialiștii atrag atenția că respectivele vehicule ar putea lua foc chiar şi când sunt parcate. 

Probleme la mașinile electrice Foto: Shutterstock
Probleme la mașinile electrice Foto: Shutterstock

Probleme în sistemul bateriei la mașinile BMW

Aproximativ 39.000 de vehicule BMW ar putea fi afectate în Germania, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că nu se cunosc accidente sau răniri în acest context. Problemele în sistemul bateriei pot duce la supraîncălzire. „Un incendiu la vehicul, chiar şi atunci când vehiculul este parcat, nu poate fi exclus”, se arată în comunicat.

Software-ul maşinii conţine o funcţie de diagnosticare care recunoaşte o defecţiune a bateriei şi alertează şoferul. Clienţii care au primit mesajul sunt rugaţi să viziteze un partener Mini, a spus compania.

BMW rechema în service 291.112 de vehicule

În iulie 2024, BMW rechema în service 291.112 de vehicule de pe piaţa din Statele Unite, deoarece elementele de fixare a încărcăturii în portbagaj se puteau detaşa în timpul unui accident din spate, crescând riscul de rănire al pasagerilor.

Dealerii au fost nevoiți să înlocuiească gratuit şuruburile de ataşare a şinelor de fixare a încărcăturii din spatele vehiculelor, a spus autoritatea de reglementare. Rechemarea a vizat unele vehicule X3 sDrive30i, X3 xDrive30i, X3 M40i şi X3 M fabricate între 2018 şi 2023.

BMW rechema mașinile în service și în luna aprilie 

În luna aprilie a acestui an, o scurgere de lichid a sistemului EGR de pe unele modele BMW a stat la baza unei rechemări în service care cuprindea până la 2 milioane de mașini ale mărcii la nivel global, din care 800.000 numai din Germania. 

Era vorba despre o defecțiune care consta în scurgeri de glicol, un alcool folosit pentru răcirea gazelor. Acesta putea conduce cu ușurință la aprinderea gazelor de eșapament aflate la o temperatură ridicată sau a reziduurilor de ulei din motor, efectul cel mai grav fiind incedierea vehiculului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net