Povestea pozei care a înduioșat Planeta. Ce spune medicul căruia bebeluşul abia venit pe lume îi trage masca de pe faţă

image
Fotografia a făcut înconjurul lumiiFOTO: Instagram/dr.samercheaib

Imaginea unui nou-născut care încearcă să scoată masca chirurgicală a medicului a devenit virală și a stârnit emoție. Dr. Samer Cheaib, medicul din imagine, a acordat un interviu exclusiv pentru Adevărul, în care vorbeşte despre mesajul optimist al fotografiei.

Imaginea postată pe rețelele sociale la începutul lunii octombrie, de dr. Samer Cheaib, ginecolog din Emiratele Arabe Unite, a adunat deja milioane de vizualizări, distribuiri şi comentarii, având textul: „Cu toţii aşteptăm un semn că vom scoate masca în curând”.

Această imagine a medicului Samer Cheaib cu bebeluşul a devenit un simbol al speranţei pentru un viitor mai bun. În multe ţări, imaginea este considerată fotografia anului.

image
Dr. Samer Cheaib este expert în naşteri de mare risc

Absolvent al Universităţii din Bagdad-Irak în 2002 şi al Universităţii Americane din Beirut în 2008, cu specializarea Obstetrică-Ginecologie, Dr. Samer Cheaib este expert în naşteri de mare risc, precum şi în naşteri de gemeni şi tripleţi. Înainte de a veni să lucreze la Spitalul Fakih IVF din Dubai în 2014, a avut o bursă de trei ani la Inova Fairfax Hospital în Virginia, SUA şi a lucrat la George Washington University School of Medicine and Sciences Doctorul Cheaib a dezvăluit pentru Adevarul.ro şi care a fost prima sa reacţie când nou-născutul a încercat să îi scoată masca: „Am fost surprinşi de gestul bebeluşului şi am început să râdem, după care i-am cerut tatălui să ne facă o fotografie. Tatăl nou-născutului stătea lângă soţia sa, care născuse gemeni, un băiat şi o fată. Imaginea este în opinia mea în semnal pozitiv în această perioadă dificilă. Iar gândurile şi imaginile pozitive şi zâmbetele au un rol esenţial pentru a spori imunitatea oamenilor şi pentru a lupta cu succes împotriva pandemiei de coronavirus”. Doctorul Samer Cheaib a mai spus pentru Adevrărul că acel gest al bebeluşului i-a schimbat atunci ziua şi l-a încărcat cu mult optimism.

Citește continuarea interviului pe Adevarul.ro. Ce spune medicul despre depășirea pandemiei

maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
jude law phillipa coan jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
horia tecau jpg
harry charles jpg
Chirie - inchiriere apartament FOTO 123 RF
Accident Suceava FOTO ISU png
image
image
image
image
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg
harry charles jpg