Povestea teribilă pe care Regina Elisabeta vrea să o dea uitării! La un pas să fie ucisă cu ani în urmă

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a alături de Prințul Filip în timpul turneului din Noua Zeelandă Foto:Getty
Regina Elisabeta a II-a alături de Prințul Filip în timpul turneului din Noua Zeelandă Foto:Getty

Regina Elisabeta a II-a este o figură respectată și iubită de oamenii din lumea întreagă, însă există și persoane care nu o consdieră o prezență carismatică și o repezentantă potrivită a monarhiei constituționale britanice. De-a lungul domniei sale, regina Elisabeta a II-a a primit ropote de aplauze de la mii de oameni care o admiră, dar s-a aflat și într-un moment critic, la doar un pas să își piardp viața.

În anul 1981, Christopher John Lewis, un adolescent neozeelandez a fost la un pas să o ucidă p Elisabeta a II-a. El și-a îndreptat arma către suverana care se afla în mașina oficială, în timpul unui tur al țării. Tânărul și-a ratat ținta, dar potrivit unei investigații conduse de reporterul Hamish Mc Neilly, adolescentul de 17 ani a devenit obsedat de ideea de a-i mimici pe membrii Casei Regale a Marii Britanii, iar oamenii politici se străduiau din răsputeri să ascundă cât de aproape s-a aflat regina de propria moarte. La doar doi ani după ce a încercat să o împuște pe regină, tânărul care plănuia să îl ucidă pe Charles, a încercat să scape din spitalul psihiatric în care fusese internat în ruma fapte sale din Noua Zeelandă. În anul 1995, poliția l-a trimis într-o excursie, în perioada în care regina avea programată efectuarea unui tur, într-o țară exotică pentru a se asigura că tânărul nu reprezintă o ameințare. El s-a sinucis doi ani mai târziu, în celula în care a fost încarcerat, potrivit theguardian.com.


    Christopher se bucura nespus de atenția pe care membrii poliției i-o acordau Foto:Twitter
Christopher se bucura nespus de atenția pe care membrii poliției i-o acordau Foto:Twitter

În timpul vieții sale, polițiștii l-au interogat pe adolescent de șapte ori și de fiecare dată el le-a prezentat aceeași versiune a evenimentului. A fost instruit de un anumit englez poreclit Snowman să o ucidă pe regină. Lewis a scris o autobiografie în care a descris cu lux de amănunte sentimentele pe care le resimțea din cauza atenției exagerate pe care o primea din partea poliției. "Am început să mă simt ca o regalitate", scria Lewis în jurnal atunci când a fost trimis într-o vacanță exotică, plătită din banii contibuabililor, pentru a fi ținut la depărtare de regina Elisabeta a II-a. Lewis s-a sinucis la vârsta de 33 de ani, în perioada în care era anchetat și acuzat de uciderea unei femei și răpirea copilului acesteia. Cu puțin timp înainte de a se sinucide, Lewis a vorbit cu colegul său de celulă despre tenativa sa de a o ucide pe Elisabeta a II-a în Noua Zeelandă. "La naiba, am ratat-o", ar fi fost ultimele cuvinte ale acestuia privind tentativa .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net