Previziuni sumbre pentru SUA: o treime dintre americani ar putea fi infectați cu noul coronavirus până la sfârșitul anului

image
Numărul îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii a depășit 13 milioane Sursă foto: Shutterstock

Pandemia de coronavirus este încă departe de sfârșit, iar o serie de informații controversate ale medicului Scott Gottlieb, fost comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite, i-a revoltat pe americani. El susține că aproape o treime dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii ar putea fi până la urmă infectaţi cu noul coronavirus, până la sfârşitul anului 2020.

Nivelul semnificativ al infectărilor anterioare va avea probabil implicaţii pentru transmiterea virusului în 2021, când vor fi distribuite vaccinuri pentru Covid-19. ”Până la sfârşitul acestui an vom ajunge la infectarea a 30% din populaţia Statelor Unite”, a afirmat medicul, în cadrul emsiunii ”Squawk Box”. ”Dacă te uiţi la state precum Dakota de Nord şi Dakota de Sud, este probabil de 30%-35%. Poate de până la 50%”, a adăugat acesta.

Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecţiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată şi diagnosticată.

Scott Gottlieb face parte din consiliul de administraţie al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19, relatează News.ro.

Până în acest moment, în SUA sunt confirmate circa 13,4 milioane de infecţii cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent maxime de peste 200.000 de îmbolnăviri. 

silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
anamaria prodan3 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg