Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Ultima actualizare:

    Coronavirusul din China a ucis, până acum, 305 persoanefoto: AFP
Coronavirusul din China a ucis, până acum, 305 persoanefoto: AFP

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania. Este un bărbat de 33 de ani care a lucrat alături de o femeie din Shanghai. Este a doua țară europeană, după Franța, în care a fost confirmată infecția cu virusul ucigaș din China. În România au fost câteva suspiciuni, însă nu au fost confirmate până în prezent.

Ministerul Sănătății din landul Bavaria a anunțat, luni seară, primul caz de infectare cu noul coronavirus în Germania. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani din localitatea Starnberg, aflată la 30 de kilometri distanţă de Munchen. Pacientul este în stare stabilă, iziolat şi atent monitorizat de medici, potrivit DPA.

Primul caz de coronavirus din Germania a fost în contact cu un chinez

Autoritățile germane au transmis, marți, că bărbatul a fost infectat de o colegă chineză care a venit în Germania pentru un eveniment de formare profesională. Este vorba despre o femeie din Shanghai ale cărei simptome au apărut joi în timpul zborului său acasă din Germania, potrivit lui Andreas Zapf, președintele biroului de stat LGL pentru sănătate și securitate alimentară.Acum, autoritățile sanitare bavareze testează 40 de angajați și membri ai familiilor acestora. Compania la care lucreayă pacientul infectat se numește Webasto, un furnizor de piese auto cu sediul în Stockdorf, în districtul Starnberg.Se ia în considerare și faptul că numărul infecțiilor ar putea crește în perioada următoare. Testele includ, de asemenea, o grădiniță locală la care învață copiii pacientului german.Înainte de călătoria de afaceri în Germania, femeia chineză a fost vizitată de părinții ei, care provin din regiunea Wuhan, de unde își are originea focarul mortal.Bărbatul german a avut simptomele infecției în weekend, însă luni s-a prezentat la muncă. Apoi a ajuns la spital.

Germania este a doua ţară europeană, după Franţa, în care sunt depistate cazuri de infecţie cu noul coronavirus.  Trei cazuri au fost ”confirmate”  la pacienţi spitalizaţi la Paris şi Bordeaux.  Doi dintre pacienți au fost în China. Al treilea caz, ”un părinte al unuia dintre cazuri, care era în curs de investigaţie, tocmai a fost confirmat”, a anunţat ministerul francez al Sănății, vineri seara.

În timp ce neliniştea creşte în întreaga lume în faţa epidemiei, guvernul de la Beijing a făcut cunoscut marţi că bilanţul epidemiei de pneumonie virală s-a înrăutăţit în China la 106 morţi şi 1.291 de noi cazuri confirmate.

Australia a confirmat 5 cazuri de infecție. Cel mai recent este o femeie de 21 de ani care a venit cu ultimul zbor din Wuhan (orașul unde a apărut virusul) către Sydney, înainte ca autoritățile chineze să izoleze orașul.

Statele Unite au confirmat 5 cazuri de infecție cu noul virus ucigaș din China.

Canada are două cazuri de infecție cu coronavirus.

Britanicii ar putea fi evacuați din Hubei

Marea Britanie se pregătește să evacueze cetățenii britanici din provincia chineză din centrul focarului de coronavirus și încearcă să identifice câți vor să plece, a transmis The Guardian .

Britanicilor din provincia Hubei, unde a început virusul, li se cere să contacteze consulatul dacă doresc să fie transportați pe calea aerului.

Cât va dura epidemia de coronavirus

Epidemia declanşată de noul tip de coronavirus apărut în China, 2019-nCoV, va cauza cel puţin câteva zeci de mii de îmbolnăviri şi va dura mai multe luni, în cel mai bun caz, au estimat experţii în epidemiologie, bazându-se pe primele date disponibile, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Cel mai bun dintre scenarii ar fi ca ea să continue primăvara, vara, şi apoi să înceteze”, a declarat David Fisman, profesor la Universitatea din Toronto, autorul unui buletin publicat de Societatea Internaţională pentru Boli Infecţioase.

Alerte coronavirus, în România

Marți a apărut o nouă alertă pentru un posibil caz de coronavirus, în România, în cazul pasagerei unei curse recent aterizate la Cluj-Napoca, informează Digi 24.Ultima alertă legată de o posibilă infectare cu acest virus a fost ieri, la Bacău, când o persoană recent revenită din China s-a prezentat la secția Urgențe a Spitalului din Bacău cu simptome specifice coronavirusului.  În acest caz, în urma investigațiilor efectuate, Ministerul Sănătății a declarat că a fost vorba doar de o banală gripă.

Ministerul de Externe a anunțat că a ridicat nivelul de alertă privind călătoriile în China. Românii sunt avertizați să evite deplasările ce nu sunt necesare în China, deoarece există factori de risc, din cauza focarului de pneumonie virală.

Pe de altă parte autoritățile medicale din România spun că cinci spitale sunt pregătite să primească și să trateze eventualii pacienți infectați cu virusul mortal din China. Două dintre unitățile sanitare se află în București. Este vorba despre Institutul ”Matei Balș” și Spitalul ”Victor Babeș”.

Au mai fost alerte neconfirmate de coronavirus la Cluj, Timișoara, Constanța și București.

Măsuri luate de China împotriva coronavirusului

China a amânat pe termen nelimitat începerea semestrului de primăvară în şcoli, colegii, licee, universităţi şi instituţii de învăţământ superior din ţară, a informat marţi Ministerul chinez al Educaţiei. În timp ce elevii şi studenţii se află în prezent în vacanţa de Anul Nou chinez, data reluării cursurilor va fi stabilită de autorităţi ulterior, a adăugat ministerul într-o circulară, fără a face alte precizări.

Ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, i-a dat luni asigurări secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că ţara sa "are o capacitate totală şi încrederea că va câştiga lupta împotriva epidemiei" de pneumonie virală, potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice chineze la Naţiunile Unite. Zhang Jun a recunoscut că ţara sa se află "într-un moment crucial", expunându-i secretarului general al Naţiunilor Unite situaţia şi mijloacele puse în aplicare de Beijing pentru a lupta împotriva maladiei.

Ce este coronavirusul

Coronavirusul este un virus care se răspândește pe cale orală la fel ca și virusul gripal comun.  Se numește așa deoarece, observat la microscop, el arată precum corola soarelui sau o coroană regală. Potrivit wikipedia, coronavirusurile sunt specii de virus aparținând subfamiliei Coronavirinae, din familia Coronaviridae, din ordinul Nidovirale. Coronavirusurile fac parte dintr-o familie largă de patogeni, iar majoritatea declanșează infecții respiratorii ușoare – precum banala răceală – și nu sunt foarte periculoși. Există însă și coronavirusuri mortale precum  SARS, cunoscut sub denumirea de sindrom acut respirator sever, care a ucis  sute de oameni în China și Hong Kong în anii 2000. Perioada de incubaţie a noului coronavirus - în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome - este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi. Neavând simptome, persoana ar putea să nu ştie că este infectată şi ar putea transmite boala şi la alţi oameni.

Măsuri de prevenire a coronavirusului

Spălați-vă des pe mâini folosind apă și săpun sau  soluție alcoolică de curățat pe mâini

Acoperiți-vă gura și nasul cu o mască medicală, batistă sau  folosiți pliul cotului atunci când tușiți sau strănutați

Spălați-vă pe mâini după aceea și aruncați masca sau batista.

Evitați contactul personal  apropiat cu persoanele ce prezintă febră și tușesc sau strănută și mergeți la medic dacă aveți febră, tușiți sau aveți dificultăți la respirație.

Dacă vă îmbolnăviți în timp ce călătoriți , cereți ajutor medical cât mai repede și  informați personalul sanitar despre istoricul de călătorie

Atunci când vizitați piețe unde se comercializează animale vii, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și cu suprafețele care au fost în contact cu aceste animale.

Dacă aveți febră, tușiți și aveți dificultăți la respirație, consultați un medic și informați-l despre istoricul călătoriilor.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că amenințarea legată de coronavirus este ,,ridicată” la nivel mondial. Virusul a fost depistat şi în Macau, Taiwan, Singapore, Vietnam, Malaezia, Nepal și Hong Kong.

Totuși, până acum, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a decretat starea de urgență la nivel mondial. Directorul organizației a anunţat, însă, că va merge împreună cu o echipă de specialişti în Beijing, pentru a analiza situaţia la fața locului. 

Cittește și: 

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Trei români şi-au anunţat prezenţa în China, chiar unde a apărut coronavirusul. Starea lor e bună

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate la Festivalul de comemorare de la Royal Albert Hall, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
KV WSCM jpeg
ciolacu londra gafe jpg
nasterea domnului jpg
brad craciun  jpg
image png
466908274 122229065552027432 5561926145543475278 n jpg
image png
nicusor pizza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net