Primul pacient Covid a fost o vânzătoare din Wuhan

Ultima actualizare:

    Pacientul ZERO a fost o femeie care vindea animale vii în piața din Wuhan, China
Pacientul ZERO a fost o femeie care vindea animale vii în piața din Wuhan, China

Primul pacient Covid a fost o vânzătoare din Wuhan, este concluzia unui studiu american dar publicității recent. Astfel, primul caz cunoscut de COVID-19 din lume ar fi fost cel al unei vânzătoare de la piața din orașul chinez Wuhan. Până acum se vorbea despre un contabil.

Un studiu comun realizat anul acesta de China și Organizația Mondială a Sănătății a exclus complet teoria conform căreia COVID-19 ar fi provenit dintr-un laborator. Autorii au precizat că oamenii s-au infectat în mod natural, probabil prin intermediul comerțului cu animale sălbatice, scrie Digi24 care citează Reuters.

O echipă de experți condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în orașul Wuhan și în împrejurimile acestuia, împreună cu oamenii de știință chinezi, și a afirmat într-un raport comun din martie că virusul SARS-CoV-2 a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal.

Contabilul despre care se credea până acum că ar fi primul om infectat cu COVID-19, a raportat că primele simptome au apărut pe 16 decembrie 2019, nu pe 8 decembrie, așa cum se știa inițial, a declarat Michael Worobey, șeful catedrei de ecologie și biologie evoluționistă de la Universitatea din Arizona, în studiul publicat joi în revista Science.Confuzia a fost cauzată de o problemă dentară pe care a avut-o pe 8 decembrie.

Potrivit studiului, vânzătoarea din piața din Wuhan ar fi avut primele simptome cu cinci zile mai devreme decât acest bărbat, pe 11 decembrie. Potrivit cercetărilor, majoritatea cazurilor simptomatice timpurii au fost legate de piață, în special de secțiunea vestică unde erau ținuți în cuști câini enoți, și a oferit dovezi puternice ale unei origini a pandemiei de pe piața de animale vii.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net