Primul val de căldură extremă în Grecia. Școli închise, telemuncă, iar turiștilor li se cere prudență

Grecia trece prin zile de foc. Temperaturile au crescut, astfel că țara se confruntă cu o căldură excesivă. Autoritățile au apelat la măsuri de protecție pentru populație. Mai multe școli au fost închise, iar bugetarilor li s-a recomandat să lucreze de acasă, tocmai pentru a nu se mai expune căldurii pe drumul spre serviciu. Totodată, turiștilor li e recomandă prudență și să se expună cât mai puțin în orele de vârf.

Grecia trece prin primul val de căldură extremă din această vară

Canicula in Grecia FOTO Profimedia jpg

Grecia înregistrează zilele acestea primul val de caniculă extremă din acest an. Este pentru prima dată atât de devreme, scrie Proto Thema.

Mase de aer foarte cald sosite din nordul Africii și centrul Mediteranei este de așteptat să crească temperaturile la niveluri foarte ridicate începând de astăzi, marți, până vineri.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, care a emis luni un Buletin de Urgență privind Deteriorarea Vremii, în multe zone ale țării temperaturile vor ajunge la 40°C, iar în estul Greciei Continentale și în Peloponez și mai ales în regiunile aflate departe de briza mării, miercuri și joi vor fi temperaturi de 41°C și 42°C, posibil pe alocuri și de 43- 45 de grade Celsius.

Zile toride la Atena

Cele mai toride vor fi, așadar, zilele de miercuri și joi, când temperaturile vor crește la 43 de grade Celsius, cea resimțită fiind d peste 45 de grade, urmând ca vineri temperatura să scadă în partea de centru-vest și nord, dar va rămâne ridicată în sud, între 38 și 39 de grade.

Vineri dupa-amiază un front de aer mai rece care coboară din Balcani va provoca furtuni în țările vecine, dar va duce și la încheierea caniculei în Grecia.

Recordul de la Atena, vechi de cel puțin 50 de ani, pentru a 2-a decadă a lunii iunie este de 40,4 grade din 2010. La Salonic temperatura astăzi va fi de 36-37 de grade, pentru a crește cu 1-2 grade în zilele următoare.

Acropola, închisă pentru public 

  Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămâne închisă pentru public miercuri, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei care afectează ţara, a anunţat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP.

"Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va rămâne închis între orele locale 12:00 şi 17:00 (09:00 GMT - 14:00 GMT)", a anunţat instituţia greacă în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sunt aşteptate în Grecia miercuri şi joi în cadrul primei canicule din 2024.

Grecia, o ţară mediteraneeană obişnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar "un vârf termic" este aşteptat pentru miercuri şi joi.

Temperaturile ar trebui să depăşească cu uşurinţă pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale ţării, potrivit serviciilor de meteorologie, notează și Agerpres.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net