Prinţesa Latifa a Dubaiului, ţinută captivă de propria familie? "Vila a fost transformată în închisoare"

image
Prinţesa Latifa a Dubaiului ar fi ţinută captivă într-o vilăcaptură video

Prinţesa Latifa, fiica şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului, a apărut într-un clip în care susţine că este ţinută ostatică într-o vilă transformată în închisoare, unde nu are acces la ajutor medical.

Latifa a  fost văzută ultima dată în public în martie 2018, când se afla la bordul unui iaht pe coasta Indiei. Ea a fost atunci prinsă de forţele emirate, care au dus-o înapoi în Dubai. Prinţesa a mai încercat să fugă în 2002, când era adolescentă. 

În clipul obţinut de BBC, care face parte din documentarul "The Missing Princess", Latifa spune că "Sunt ţinută ostatică. Vila în care sunt a fost transformată într-o închisoare. Toate geamurile au bare, nu pot să deschid nicio fereastră.  Sunt complet singură. Nu am acces la ajutor medical, nu e niciun proces, nimic", notează CNN. 

Imaginile au fost înregistrate de prinţesă pe un telefon, în timp ce se ascundea într-o baie. Potrivit documentarului, la un an de la capturarea Latifei, prietena ei Tiina  Jauhiainen a fost contactată de cineva care a ajutat-o să ia legătura cu Latifa.  Aşa a primit un telefon, cu care a înregistrat mesaje despre viaţa ei în captivitate. 

BBC susţine că a verificat totul şi că Latifa este păzită de 30 de paznici, care lucrează în ture. Locaţia vilei e la câţiva metri de o plajă. Nu se ştie însă dacă mai e acolo.  Jauhiainen spune, în documentar, că se teme pentru prietena ei. 

Fost comisar ONU pentru drepturile omului: "Am fost minţită că Latifa are probleme psihice"

image
Latifa, alături de fostul comisar ONU Mary Robinson, în decembrie 2018

După încercarea eşuată de a fugi din Dubai, din 2018, Latifa a fost vizită în luna decembrie a aceluiaş an de fosta comisară ONU pentru drepturile omului, Mary Robinson. La scurt timp, ea a declarat că Latifa "regretă fuga ei din Dubai", dar a fost criticată de activişti.  Robinson, fostă preşedinte a Irlandei, a făcut vizita la cererea familiei conducătorare, care a vrut să arate lumii că Latifa e bine.  Totuşi, în documentarul BBC, Robinson are altă declaraţie: "Am fost indusă în eroare, iniţial de buna mea prietenă prinţesa Haya, care a fost şi ea indusă în eroare. Haya mi-a spus că Latifa suferă de tulburare bipolară. Mi-au spus că nu vor ca Latifa să mai treacă printr-o nouă traumă. Nu ştiam că să vorbesc cu cineva cu o astfel de tulburare despre traumă. Şi nu am vrut să îi fac mai mult rău". 

Una dintre soţiile şeicului a fugit şi ea din DubaiPrinţesa Haya este fosta soţie a şeicului  Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Ea a fugit din Dubai în Londra cu cei doi copii în 2019. Prinţesa, care e a şasea soţie a şeicului şi nu e mama Latifei, a cerut apoi custodia celor doi copii, de teamă că vor fi răpiţi. În 2020, Înalta Curte din Londra i-a dat dreptate Hayei, spunând că şeicul a dus o campanie de intimidare împotriva ei şi că a încercat să îşi răpească două dintre fiice de mai multe ori. 

cub octavia geamanu marian ionescu png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
politia rutiera 0 jpeg
elon musk foto profimedia
comisia europeana
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock