Prințul Andrew și-ar putea pierde titlul regal dacă va fi acuzat de viol

Prințul Andrew și-ar putea pierde titlul regal. Acestuia i s-ar putea cere să renunțe la titlu de duce de York dacă va pierde procesul intentat împotriva sa de Virginia Giuffre, care îl acuză de viol. Momentan, avocații săi se află în faza de contestare a procesului. Mai mult, în prezent ducele de York se confruntă cu un nou control după ce fosta lui prietenă, Ghislaine Maxwell, a fost găsit vinovată de trafic sexual cu fete minore, săptămâna trecută.

image

Potrivit The Sunday Times, curtea regală a Marii Britanii se află în discuții și în curând vom afla și o decizie. Se pare că, dacă prințul Andrew pierde procesul civil intentat în septembrie 2021 de Virginia Giuffre (Roberts) – care susține că a fost forțată să facă sex cu el de trei ori - acestuia îi va fi retras titlul regal. 

Ducele de York, acuzat de viol

Prințul Andrew este acuzat de viol. El însă nu-și recunoaște faptele. Mai mult, o acuză pe femeia care l-a dat în judecată că minte în legătura cu rezidența sa. Avocații apărării au declarat că femeia nu este rezidentă în SUA, ci în Australia. Astfel, avocații au cerut unei instanțe americane să stabilească dacă poate exista un proces în aceste condiții. În cea mai recentă pledoarie a lor, avocații ducelui au catalogat acțiunile femeii drept „suspecte” și „calculate”. Andrew își pune speranța într-o audiere în fața unui judecător din New York, care va avea loc pe 4 ianuarie. El speră ca procesul să fie anulat.  

Virginia Giuffre, fostă Roberts, mamă a trei copii, l-a dat în judecată pe Andrew susținân că a fost forțată să facă sex cu ducele pe când avea 17 ani. Femeia a declarat că a fost sclava sexuală a prietenului acestuia, Jeffrey Epstein. 

Cel de-al doilea fiu al Reginei, în vârstă de 61 de ani, a negat întotdeauna acuzațiile aduse împotriva lui. El a spus de nenumărate ori cî nu-și amintește s-o fi întâlnit vreodată pe această femeie. 

Dacă va fi găsit vinovat, ducele își va pierde titlul regal, nu va mai putea conduce organizații de caritate și nu va mai putea pleca niciodată în străinătate din cauza riscului extrădării. Practic, ducele ar fi „exilat intern”. 

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat pentru MailOnline că acest zvon, potrivit căruia ducele și-ar putea pierde titlul, este doar o speculație. „Aceasta este speculație și comentariile sunt lipsite de temei. Nu vom comenta o chestiune juridică în curs de desfășurare.”

Declarația sa vine ca reacție la ceea ce a declarat recent  Lisa Bloom, un avocat din Los Angeles, care a reprezentat opt ​​dintre victimele lui Epstein. Acesta a spus că condamnarea lui Maxwell ar trebui privită ca un avertisment pentru Andrew. „Andrew ar trebui să tremure în cizme pentru că asta arată că un juriu este dispus să-l acuze, chiar dacă acuzatorii nu sunt perfecți, așa cum nu este nicio ființă umană”, a spus ea.

Însă avocații lui Andrew au declarat pentru The Times că nu sunt îngrijorați de eventualele efecte pe care le-ar putea avea procesul Maxwell asupra clientului lor, deoarece „sunt două cazuri separate”.

harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
Anca Dinicu  jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
mihaela radulescu jpg
Razvan Popescu slab jpg
apostol gabriel
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg