Prințul Charles a primit trei milioane de euro de la rudele lui Osama Bin Laden!

Ultima actualizare:

Un raport recent scoate la iveală detalii surprinzătoare despre donațiile primite de Prințul Charles pentru organizația sa de caritate de la rudele lui Osama bin Laden.

Prințul Charles a primit peste un milion de euro de la rudele lui Osama Bin Laden!
Prințul Charles a primit peste un milion de euro de la rudele lui Osama Bin Laden!

Prințul Charles ar fi acceptat un milion de lire sterline de la Bakr bin Laden, tatăl teroristului Osama Bin Laden și de la fratele său Shafiq, notează The Times

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, ar fi avut o întâlnire privată cu tatăl lui Osama bin Laden, Bakr bin Laden, în vârstă de 76 de ani, la Casa Regală din Wenstminster, Clarence House din Londra, la 30 octombrie 2013, la doi ani după ce teroristul a fost ucis de forțele speciale americane într-un complex de lângă Islamabad, Pakistan. 

Reacția Casei Regale

Clarence House contestă cu fermitate multe dintre afirmații, spunând că decizia de a accepta donația către organizația de caritate, Fondul de Caritate al Prințului de Wales, a fost luată exclusiv de administratori.

Bakr și Shafiq bin Laden sunt frați vitregi ai lui Osama, rude cu fondatorul Al-Qaida prin tatăl lor, Mohammed bin Awad bin Laden, un miliardar născut în Yemen.

Nu există nicio sugestie că Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi sponsorizat sau au fost implicați în acte de terorism.

Sir Ian Cheshire, președintele Fundației Caritabile Prince of Wales (PWCF), unde au fost depuși banii, a declarat:

„Donația de la șeicul Bakr bin Laden în 2013 a fost analizată cu atenție de către administratorii organizației de caritate a Prințului Charles. Decizia de a accepta donția a fost luată exclusiv de administratori ai organizației de caritate și orice încercare de a caracteriza altfel acest demers este falsă.”

O sursă apropiată organizației de caritate a declarat, după o examinare amănunțită a situația, administratorii au ajuns la concluzia că acțiunile unui singur membru al familiei bin Laden nu ar trebui să întineze numele întregii familii în fața liderilor lumii occidentale.

O sursă a contestat sugestiile potrivit cărora Charles ar fi intermediat personal afacerea, ar fi fost de acord cu donațiile în ciuda obiecțiilor consilierilor și că mai mulți consilieri l-au rugat personal să returneze banii.

Donațiile primite de Charles de la rudele lui Bin Laden sunt legale

Săptămâna trecută, Comisia de Caritate a declarat că nu va lua nicio măsură în legătură cu rapoartele conform cărora lui Charles i s-a acordat un total de 3 milioane de euro (2,6 milioane de lire sterline) în timpul întâlnirilor cu șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani.

The Sunday Times a raportat că sumele de bani au fost oferite prințului Charles de către tatăl lui Osama bin Laden, într-o valiză de-a cursul mai multor vizite. Este vorba de întâlniri private care au avut loc la Casa Regală din Wenstminster, în 2015.

Fiecare plată a fost depusă în conturile organizației de caritate a Prințului Charles și nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat în iunie că banii donați în timpul întâlnirii din 2015 au fost oferite imediat uneia dintre organizațiile de caritate ale prințului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net