Prinţul Charles deţine o insulă idilică, de care puţini ştiu. Cum arată proprietatea

Prinţul Charles a declarat că vrea să introducă o “monarhie mai restrânsă” , când va deveni Rege, dar proprietăţile pe care le deţine par să contrazică această noţiune. Dacă toată lumea ştie că el are rezidenţe luxoase în Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia, nu mulţi sunt la curent cu faptul că Charles are în proprietate o insulă.

Prinţul Charles foto: Getty
Prinţul Charles foto: Getty

Prinţul Charles are un portofoliu de proprietăţi destul de mare, printre care se află şi insula Tresco, într-un arhipelag, Insulele Scilly, aflat la 45 de km de peninsula Cornwall.

Insula lui Charles, loc preferat vara de familia regală

 Pe insula prinşului se află şi Dolphin House, una dintre destinaţiile preferate ale familie regale. Reşedinţa cu şase dormtoare oferă intimitatea de care au nevoie membrii Casei regale, întrucât insula nu are decât 175 de rezidenţi.

Prinţul William şi Kate Middleton au petrecut acolo, în 2019, vacanţa lor de vară, alături de cei trei copii, George, Charlotte şi Louis.

Prinţul William şi Kate Middleton, pe insulă foto: Getty
Prinţul William şi Kate Middleton, pe insulă foto: Getty

Insula, primită de Charles cu titlul de Duce de Cornwall

Totuşi, insula nu a fost cumpărată de Charles: Tresco a venit la pachet cu titlul de Duce de Cornwall. Întreg arhipelagul face parte din Ducatul de Cornwall, încă din secolul 14. Mai mult, Charles nu se ocupă personal de ea: managerii locului sunt un cuplu, care are grijă de tot ce înseamnă afaceri şi interacţiuni cu statul.

Cum arată insula lui Charles

Insula Trescu foto: Getty
Insula Trescu foto: Getty

Insula este cel mai călduros lor din Regatul Unit, cu o temperatură minimă în medie de 12 grade Celsius, şi o medie maxima de 35 de grade vara. Cei care vin pe insula, care are în jur de doi kilometri, se pot bucura de o vegetaţie tropicală, cu palmieri, dar şi de o apă cristalină, turcoaz şi plaje cu nisip alb.

“Putem să ieşim noaptea afară şi să vedem stele pe cerul senin, nu ne vine să credem că suntem încă în Regatul Unit”, au declarat doi dintre rezidenţii insulei, conform dailyexpress.co.uk.

Din cele 200 de insule cuprinse în arhipelagul Scilly, doar cinci sunt locuibile, iar 85% din economia zonei depinde de turism.

Ce alte proprietăţi mai deţine Charles

Pe lângă reşedinţa oficială, Clarence House, Charles mai deţine Birkhall, pe domeniul Blamoral din Scoţia, un domeniul de 1.4 milioane de euro şi 78 de hectare, în Ţara Galilor, dar şi un castel în Scoţia. 

La Birkhall, el a petrecut izolarea de la începului pandemiei, din perioada martie-mai 2020. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
FotoJet jpg
antonia sexy jpg
cub ioana ginghină png
cub iuliana marciuc png
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg