Prințul Harry și Meghan Markle nu dețin custodia fiului lor, Archie. Iată legea bizară care îi împiedică!

Ultima actualizare:

    Care este motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle nu sunt tutorii legali ai fiului lor. Iată cine este! Foto: Getty
Care este motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle nu sunt tutorii legali ai fiului lor. Iată cine este! Foto: Getty

Venirea pe lume a bebelușului Ducilor de Sussex a mărit și bucurat deopotrivă familia regală britanică și admiratorii acesteia, micuțul Archie Harrison reușind deja să intre la inimile fanilor. De părinții lui nu mai spunem nimic, având în vedere că Prințul Harry și Meghan Markle radiază de fericire încă de când și-au strâns băiețelul în brațe pentru prima oară.

Dar ce vor face aceștia dacă își doresc să îl ducă pe micuț într-o vacanță? Conform unei legi ciudate, deși ei sunt părinții biologici ai lui Archie și, în orice altă familie ar avea și rolul de tutori legali, iată că pentru membrii familiei regale britanice Regina Elisabeta a II-a este cea care „dictează” în casă! Iată regula bizară care nu-i lasă pe părinții din Casa Regală Britanică să aibă custodie deplină asupra propriilor copii!

Motivul pentru care Ducii de Sussex nu sunt tutorii legali ai băiețelului lor

Așa cum ne-am obișnuit deja, regulile după care regalitățile își urmează conduita în viață diferă de cele ale oamenilor obișnuiți. Dacă în orice altă familie tradițională părinții sunt cei care au custodia legală a copiilor lor, în familia regală britanică lucrurile stau puțin diferit. Ducii de Sussex nu sunt tutorii legali ai lui Archie, așa cum nici Ducii de Cambridge, William și Kate, care au deja trei copii, Prinții George și Louis și Prințesa Charlotte, nu se bucură de acest privilegiu. 

Meghan Markle și Prințul Harry nu sunt tutorii legali ai fiului lor, Archie Harrison
Meghan Markle și Prințul Harry nu sunt tutorii legali ai fiului lor, Archie Harrison

Se pare că există o regulă care stipulează faptul că, din punct de vedere tehnic, suveranul sau suverana aflată la guvernare deține custodia asupra oricărei progenituri regale, în cazul de față, Regina Elisabeta a II-a. „Această situație datează de pe vremea Regelui George (care a domnit la începutul anilor 1700), iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a făcut acest lucru deoarece avea o relație deficitară cu fiul său, viitorul Rege George al II-lea, și astfel a apărut această lege, care a făcut din Rege tutorele nepoților săi”, a explicat expertul regal Marlene Koenig, conform celor de la The Sun. 

Legea există de mai bine de 300 de ani

Regina Elisabeta a II-a ia deciziile cu privire la orice lucru întreprind nepoții ei. În cazul lui Harry și William, pe vremea când erau minori, lucrurile erau asemănătoare. Koening a explicat că Charles și Diana îi cereau permisiunea Suveranei atunci când plecau din țară cu cei mici. Deși ei erau părinții biologici ai celor doi, tot Regina avea ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește creșterea și deplasarea celor doi prinți pe alte meleaguri. 

Bizar este că legea nu s-a schimbat de atunci și nici nu a fost abrogată, deși au trecut mai bine de 300 de ani. Totuși, expertul regal a adăugat că deși legea este încă în vigoare, în prezent reprezintă numai „o formalitate și nimic mai mult”. Totuși, atunci când Prințul Charles va deveni rege, va prelua și custodia copiilor din familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net