Prințul Philip a murit. Povestea bărbatului care a renunțat la titluri pentru o viaţă închinată iubirii


    Prinţul Philip, omul care i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a,mai bine de 73 de anifoto: GettyImages
Prinţul Philip, omul care i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a,mai bine de 73 de anifoto: GettyImages

Prinţul Philip, omul care i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a mai bine de 73 de ani, a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, împliniți pe 10 iunie. El s-a retras din viața publică în mai 2017, iar de atunci a participat la câteva evenimente oficiale alături de regina Elisabeta. Prințul Philip i-a fost alături întotdeauna soției sale, iar regina îl considera ancora ei într-o lume agitată. În ciuda faptului că, la prima vedere, părea o persoană aspră, el și-a atras simpatia britanicilor, iar unele replici ale sale au devenit celebre.

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci când avea doar șapte ani. Și-a continuat studiile în sudul Germaniei și în Scoția. A devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939 și în același an avea să o întâlnească pe cea care i-a schimbat viața. În iulie 1947 a fost anunțată logodna lor, iar pe 20 noiembrie s-au căsătorit în celebra catedrală Westminster Abbey. 

Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957

În numele iubirii, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat la aceste titluri și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După ce a devenit soțul Elisabetei a II-a el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice. 

Elisabeta și Philip, dragoste la prima vedere 

Povestea de dragoste dintre Elisabeta a II-a și prințul Philip este demnă de admirat. A făcut față tuturor provocărilor de-a lungul vremii, iar timpul a demonstrat că cei doi sunt făcuți unul pentru altul. Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip atunci când avea doar 13 ani. Întâlnirea crucială pentru amândoi, cea care avea să îi lege pe vecie, a avut loc în iulie 1939, în comitatul Davon. Philip, pe atunci un tânăr de 18 ani cu părul blond şi un fizic atletic, a impresionat-o şi a amuzat-o pe prinţesa Elisabeta. Biograful oficial al regelui George al IV-lea nota că „Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”.

Citește și:

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Soțul reginei Elisabeta fusese externat după o lună de stat în spital

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, 73 ani de căsătorie! Imaginea emoționantă publicată de Palatul Buckingham

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg