Prințul Philip a scăpat de urmărirea penală pentru accidentul pe care l-a provocat


    Prințul Philip a provocat un accident de mașină la începutul acestui anfoto: Getty Images
Prințul Philip a provocat un accident de mașină la începutul acestui anfoto: Getty Images

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, nu va fi anchetat pentru accidentul pe care l-a provocat la începutul anului, în apropiere de Sandringham, Norfolk, conform BBC. Chiar dacă două persoane au fost rănite ușor, autoritățile au considerat că n-ar fi de interes public să-l ancheteze pe duce.

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 97 de ani, a provocat un accident pe 17 ianuarie. Land Rover-ul pe care îl conducea s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu o altă mașină. Prințul a scăpat cu câteva răni ușoare, iar din cealaltă mașină, șoferul, o femeie de 28 de ani, a suferit tăieturi la un genunchi, iar o pasageră de 45 de ani și-a rupt încheietura mâinii. La bord se afla și un bebeluș de 9 luni.

Chris Long, procurorul-șef de la Serviciul de Procuratură al Coroanei, a declarat că nu ar fi de interes public să înceapă urmărirea penală împotriva Prințului Philip.

”Am luat în considerare toate circumstanțele acestui caz, gradul de vinovăție, vârsta șoferului și faptul că a renunțat la permisul de conducere”, a declarat Long.

Prințul Philip și-a cerut scuze după accident

Dacă inițial Palatul Buckingham a făcut referire doar la starea de sănătate a ducelui, ulterior, Philip a trimis o scrisoare șoferiței din cealaltă mașină implicată în accident.

”Aș vrea să știți că îmi pare foarte rău pentru ce ține de mine în acest accident. Soarele strălucea deasupra drumului principal. În condiții normale nu am probleme să văd mașinile care vin… dar nu pot să-mi imaginez decât că nu am văzut această mașină și am foarte multe remușcări în legătură cu consecințele acestui fapt”, i-ar fi scris ducele șoferiței.

La sfârșitul săptămânii trecute, Palatul Buckingham a anunțat că prințul a renunțat din proprie inițiativă la permisul de conducere. ”După o atentă reflecție, Ducele de Edinburgh a luat decizia de a preda voluntar permisul său de conducere”, a spus Palatul Buckingham într-un comunicat.

Ducele de Edinburgh, care peste patru luni va împlini 98 de ani, a condus mașina în care s-au deplasat Michelle și Barack Obama în timpul vizitei fostului cuplu prezidențial din 2016.

Citește și:

Câte amante ar fi avut Prințul Philip! „Elisabeta știa, dar a acceptat”

De ce Prinţul Philip nu face transfuzie de sânge decât cu propria plasmă?

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
rebeca pascu jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
Virgil Musta
ronaldo twitter jpg
image
image
image
image
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png
kiss FM jpeg
calendar ortodox 2021 29 noiembrie sfantul mucenic paramon png
Regina Elisabeta a II a jpg