Proteste de amploare în Grecia! Manifestanții cer demisia lui Tsipras


    Sute de oameni s-au strâns în fața clădirii parlamentului elen, pentru a se opune acordului încheiat la BruxellesFoto: Getty
Sute de oameni s-au strâns în fața clădirii parlamentului elen, pentru a se opune acordului încheiat la BruxellesFoto: Getty

Acordul încheiat de liderii din Zona euro cu privire la soarta Greciei a fost întâmpinat cu proteste la Atena. Sute de oameni au venit în piața Syntagma din fața parlamentului, pentru a se opune condițiilor impuse de creditorii internaționali.

Sute de manifestanția l-au acuzat pe premierul Alexis Tsipras de trădare. Aceștia au scandat sloganuri anti-europene și anti-Guvern. Ei au venit cu steaguri pe care scria Nu și au cerut Parlamentului elen să respingă categoric acordul. Protestatarii au cerut și demisia premierului.

Panos Kammenos, ministrul apărări, a spus luni (13 iulie), după ce a avut o întâlnire cu prim-ministrul Alexis Tsipras, că partidul său de dreapta Grecii Independenți nu poate accepta acest accord la care s-a ajuns în summitul Zonei Euro de la Bruxelles. El a mai declarat că, în pofida acestui fapt, va continua să sprijine guvernul.

Aceste remarci au crescut confuzia în legătură cu soarta coaliției din două partied conduse de stânga. Marți (14 iulie) vor fi luate deciziile privind următorii pași ai Grecilor Independenți, în timpul unei reuniuni a grupului parlamentar al partidului. Presa elenă susține că ministrul Kammenos înclină spre “Nu” sau spre abținere de la vot, potrivit economica.net.

Premierul grec a apărat acordul de la Bruxelles spunând că, deși este dificil de pus în aplicare, în condițiile actuale acesta va ajuta Grecia să nu intre în falimet și în Grexit (ieșirea din Zona euro n.r).

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
infidelitate jpeg
image
image
image
image
image
image
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg