Proteste în Bulgaria. Fermierii au blocat punctele de trecere a frontierei cu România

Sute de fermieri bulgari au ieșit, luni, să protesteze, cu tot cu utilaje, la Ruse și în alte localități de la granița cu România. Oamenii au ieșit să protesteze pentru că cei de la Comisia Europeană au ridicat interdicțiile la importul de produse agricole din Ucraina.

Fermierii bulgari au blocat vama la Ruse Foto: Profimedia
Fermierii bulgari au blocat vama la Ruse Foto: Profimedia

Protestatarii au blocat granița cu Bulgaria

În cadrul unei acţiuni de protest la nivel naţional, fermierii bulgari au blocat, luni, peste 40 de drumuri importante şi puncte de trecere a frontierei, iar aproximativ 26 de organizaţii din tot sectorul participă la protest, a anunţat Uniunea Fermierilor din Bulgaria, transmite BTA.

Protestatarii au blocat punctul de trecere al frontierei către România de la podul peste Dunăre, şoseaua către şi dinspre podul peste Dunăre 2. Drumul de la Kardam până la graniţa cu România a fost blocat doar pentru camioane grele, scrie Observatornews.ro.

De ce protestează fermierii bulgari

Conducerea Uniunii Fermierilor din Bulgaria s-a adunat la aeroportul din Byala Slatina, unde au fost aduse toate utilajele agricole din regiune. „Ne cerem scuze cetăţenilor şi îi avertizăm să amâne călătoriile planificate în 18 şi 19 septembrie, deoarece drumurile principale vor fi închise în toată ţara", a declarat Georgi Stoyanov, preşedintele Uniunii. Protestul se va muta marţi la Sofia.

Acţiunile eficiente de protest vor continua până când toate cererile vor fi îndeplinite, a spus Stoyanov. Industria are cinci cereri pentru guvern - să continue interzicerea importurilor de produse agricole din Ucraina, extinzând dreptul de veto la fructe, legume, carne, lapte şi miere, fermierilor să li se plătească până în 30 septembrie întreaga sumă a despăgubirilor pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina iar ajutorul de stat pentru zonele pierdute în urma dezastrelor naturale să fie plătit imediat. Protestatarii mai doresc fonduri suplimentare de ajutor de stat şi o relaxare a condiţiilor intervenţiilor Planului Strategic.

Fermierii bulgari au ieșit să protestezi Foto: captură Antena3 CNN
Fermierii bulgari au ieșit să protestezi Foto: captură Antena3 CNN

Circulaţia prin PTF Negru Vodă, blocată

Potrivit unui comunicat de presă, începând cu ora 12:00 autorităţile bulgare nu au mai permis intrarea în Bulgaria a tuturor mijloacelor de transport, indiferent de categoria din care acestea fac parte, prin PTF Negru Vodă.

În cursul acestei zile, autorităţile bulgare au informat Garda de Coastă cu privire la faptul că, începând cu ora 10,00, vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale transportatorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Vama Veche şi Negru Vodă.

Vor fi actualizaţi periodic timpii de aşteptare în funcţie de evoluţia protestului şi de modul cum acesta va afecta traficul. În prezent traficul autoturismelor nu este afectat, însă au apărut restricţii de circulaţie pentru camioanele înmatriculate în Ucraina şi Republica Moldova, în sensul că autorităţile bulgare nu permit în acest moment ieşirea acestora din România prin PTF Negru Vodă", a anunţat iniţial Garda de Coastă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net