Purtarea măștii în aer liber nu mai este obligatorie în Israel. Jumătate din populație a fost imunizată


    Purtarea măștii în spațiile deschise nu va mai fi obligatorie în Israel Sursă foto: Profimedia
Purtarea măștii în spațiile deschise nu va mai fi obligatorie în Israel Sursă foto: Profimedia

Purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului nu va mai fi obligatorie în exterior în Israel începând de duminică, 18 aprilie. Măștile de protecție vor rămâne însă obligatorii în spațiile publice închise.

Israelul va elimina cerinţa de a purta măşti în aer liber, după ce a avut una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare. Măștile de protecție vor rămâne însă obligatorii în spațiile publice închise. În plus, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală, astfel că toți elevii vor reveni în băncile școlilor după mai bine de un an.

Jumătate din populația Israelului a fost vaccinată 

Israel a avut o campanie de vaccinare în urma căreia administrarea cele două doze necesare de vaccin Pfizer/BioNTech s-a făcut la peste jumătate (53%) din cei 9,3 milioane de locuitori.

„Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar, din moment ce experţii au ajuns la concluzia că masca nu este necesară în aer liber, am decis să ridic (obligaţia de a purta) masca”, a comunicat ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein, într-un comunicat.

„Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci este posibil să relaxăm măsurile”, a adăugat el, precizând că masca a rămas oricum obligatorie în locurile publice închise, cum ar fi centrele comerciale.

Statul evreu a înregistrat la mijlocul lunii ianuarie un vârf de circa 10.000 de contaminări zilnice, dar acestea au fost sub 200 în ultimele zile, cu o rată de pozitivare a testelor de 0,3%. Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile", a declarat dr. Eyal Leshem.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Tulpina britanică, dominantă în SUA. Tot mai mulți tineri, internați cu forme grave

Israel a vaccinat un milion de oameni împotriva Covid-19. Mesajul premierului Netanyahu

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg