Putin, anchetat de Curtea de la Haga


    Vladimir Putin se află în centrul unui nou scandalfoto: AP
Vladimir Putin se află în centrul unui nou scandalfoto: AP

Vladimir Putin ar putea fi anchetat de Curtea Penală de la Haga sub acuzația că ar fi ordonat epurări etnice în timpul războiului ruso-georgian ce a avut loc în anul 2008. Președintele Federației Ruse se mai confruntă cu un scandal de proporții: a fost acuzat de un tribunal britanic că ar fi orchestrat asasinarea lui Alexander Litvinenko.

Vitaly Portnikov, analist politic ucrainean, susține că ancheta va scoate la iveală fața urâtă și ascunsă a regimului de la Kremlin. "Una este să acaparezi teritoriile unui stat și altceva este să recurgi și la epurări etnice precum au făcut-o Adolf Hitler sau Slobodan Milosevic", susține Portnikov. În timpul războiului ruso-georgian, armata rușilor ar fi comis mai multe atrocități, dând foc mai multor sate georgiene din Oseția de Sud.

În ultimii 8 ani, a existat o dezbatere aprinsă despre factorii care au condus spre izbucnirea războiului dintre Rusia și Georgia. Dar, chiar și în condițiile în care Georgia ar fi declanșat războiul, nimic nu poate să justifice expulzarea țăranilor georgieni din locurile unde s-au născut și alte crime oribile făcute de armata rușilor.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Kirstie Alley jpg
cub emma corrin png
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg