Reacția oamenilor când le reciți din Biblie, dar le spui că e Coranul

image
Doi jurnaliști au făcut un experiment interesant cu privire la islamofobieFoto: captură video

După atacurile teroriste de luna trecută, care au avut loc la Paris, unii oameni au început să asemene musulmanii cu teroriștii, deși Coranul interzice astfel de acte criminale. Doi jurnaliști din Olanda au vrut să facă un experiment inedit și să-i „păcălească” pe cei care au ceva împotriva Islamului, citindu-le versuri din Biblie, fără ca aceștia să știe.

Pentru că musulmanii au fost acuzați pe nedrept din cauza teroriștilor, cei doi olandezi au vrut să demonstreze cât de absurdă este și religia creștină, dacă ar fi să te iei după cărțile sfinte. Aceștia au cumpărat o Biblie, dar i-au pus coperta Coranului, potrivit site-ului metro.co.uk. Au luat strazile cu asalt și le-au citit oamenilor pasaje, fără să le spună despre ce este vorba cu adevărat. Le-au citit pasaje din Biblie, precum ar fi: „Dacă doi bărbați se culcă unul cu altul, amândoi trebuie uciși” (Cartea Leviticului 20:13). Jurnaliștii au vrut să demonstreze că prejudecățile pe care le au oamenii față de islam sunt nefondate și că, dacă le reciți pasaje din cărțile sfinte în care cred, reacția lor este aceeași. 

Vezi aici cum au reacționat oamenii la experiment

Rezultatul a fost unul spectaculos. Creștinii au citit versurile din Biblie, dar au crezut că sunt pasaje din Coran, și s-au arătat foarte indignați de aceată religie „intolerantă”, care era, de fapt, a lor.

„Cum poate să creadă cineva așa ceva? Mi se pare incredibil. Lumea se schimbă și ei (islamiștii n.r) ar trebui să se adapteze. Dacă ai fost crescut cu această carte (Coran n.r), ea îți va influența modul de gândire”, a spus una dintre persoanele „păcălite”. 

Iată alte 10 lucruri interzise în Cartea Leviticului:

bani banca bancnote jpeg
FotoJet jpg
florin salam jpeg
FotoJet (1) jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
andrew tate 1 PNG
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg