Reac╚Ťia Rusiei ├«n scandalul Roman Protasevici: ÔÇ×Aceast─â chestiune ╚Ťine de treburile interne ale BelarusÔÇŁ

25 mai 2021
image
Oficiaii de la Moscova sus╚Ťin c─â autorit─â╚Ťile din Belarus au ac╚Ťionat corect ├«n situa╚Ťia da╚Ť─â - cea a unei amenin╚Ť─âri cu bomb la borul aeronavei Ryanair

Reac╚Ťia Rusiei ├«n scandalul Roman Protasievici este previzibil─â, c─âci Alexei Luka╚Öenko a ac╚Ťionat av├ónd acordul Kremlinului, sunt de p─ârere anali╚Ötii politici. Motiv pentru care mesajul este unul c├ót se poate de sec ╚Öi tran╚Öant: ÔÇ×Aceast─â chestiune ╚Ťine de treburile interne ale BelarusÔÇŁ, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, potrivit presei din Republica Moldova.

Re╚Ťinerea lui Roman Protasevici, fost redactor-╚Öef al canalului de Telegram NEXTA, este o chestiune intern─â pentru Belarus. Aceast─â declara╚Ťie a fost f─âcut─â luni de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, scrie presa din Republica Moldova.

Mesajul Rusiei: Nu v─â b─âga╚Ťi! E o chestiune intern─â a BelarusuluiÔÇŁ

ÔÇ×Am luat act de informa╚Ťiile despre re╚Ťinerea de c─âtre serviciile de securitate din Belarus a unuia dintre fondatorii canalului NEXTA, Roman Protasevici, care se afla la bord ╚Öi se afla pe lista persoanelor implicate ├«n activit─â╚Ťi extremiste. Consider─âm c─â aceast─â chestiune ╚Ťine de treburile interne ale BelarusÔÇŁ, a afirmat ea ├«ntr-o declara╚Ťie.

Diplomatul a atras aten╚Ťia asupra faptului c─â, potrivit rapoartelor oficiale ale p─âr╚Ťii belaruse, debarcarea a avut loc ├«n conformitate cu normele de siguran╚Ť─â a avia╚Ťiei ╚Öi la decizia comandantului echipajului din cauza amenin╚Ť─ârii unui act terorist. Potrivit ei, ÔÇ×r─âspunsul coordonat la aceste evenimente de c─âtre reprezentan╚Ťii mai multor ╚Ť─âri occidentale ╚Öi organiza╚Ťii interna╚Ťionale, inclusiv UE, NATO ╚Öi OSCE, este surprinz─âtorÔÇŁ.

VEZ AICI MESAJUL LUI ROMAN PROTASEVICI PUBLICAT PE RETELELE DE SOCIALIZARE, PRIMUL DUP─é ARESTAREA SA LA MINSK

Ace╚Ötia cer eliberarea de╚Ťinutului Roman Protasevici ╚Öi impunerea celor mai severe sanc╚Ťiuni suplimentare ├«mpotriva Belarus ╚Öi Belavia Airline, a afirmat ea. ÔÇ×A╚Ö dori s─â v─â reamintesc c─â au reac╚Ťionat diferit la evenimente similare care au avut loc ├«n alte ╚Ť─âri. ╚śi au fost multe astfel de exempleÔÇŁ, a mai ad─âugat Zaharova. Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Moscova urm─âre╚Öte ├«ndeaproape evolu╚Ťiile din jurul ateriz─ârii de urgen╚Ť─â pe aeroportul din Minsk pe 23 mai a unui zbor Ryanair ├«n drum de la Atena la Vilnius.

Pe 23 mai, un avion Ryanair ├«n deplasare de la Atena la Vilnius a aterizat de urgen╚Ť─â la Minsk sub pretextul c─â ├«n avion s-ar afla o bomb─â. Pentru a escorta aeronava, a fost ridicat─â o aeronav─â lupt─âtor MiG-29 a For╚Ťelor Aeriene din Belarus. Imediat dup─â aterizare, for╚Ťele de securitate din Belarus l-au re╚Ťinut pe creatorul ╚Öi redactorul-╚Öef al canalului de Telegram NEXTA, Roman Protasevici, care se afla la bord. Informa╚Ťiile privind un eventual dispozitiv explozibil la bordul avionului nu au fost confirmate. Comisia European─â a considerat incidentul de aterizare inacceptabil. ╚śeful diploma╚Ťiei interna╚Ťionale a UE, Josep Borrell, a cerut o anchet─â interna╚Ťional─â. Tot ├«n acest context, mai multe state au declarat c─â rup orice legatur─â aerian─â cu Belarus ╚Öi vor evita spa╚Ťiul aerian Belarus pentru securitatea pasagerilor.

Autorit─â╚Ťile de la Minsk ├«l acuz─â pe Roman Protasevici de crearea unui grup extremist, care a organizat revoltele dup─â alegerile preziden╚Ťiale din august 2020.

CITE╚śTE ╚śI: Cine este Roman Protasevici, jurnalistul captiv ├«n Belarus dup─â deturnarea unui avion

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg