Record mondial: un american a câştigat premiul de 1,6 miliarde $ la loterie

Ultima actualizare:

    Şansele de a ghici cele 5+1 numere câştigătoare au fost de 1 la 302,5 milioaneFoto: Guliver / Gettyimages
Şansele de a ghici cele 5+1 numere câştigătoare au fost de 1 la 302,5 milioaneFoto: Guliver / Gettyimages

Cel mai mare premiu din istoria loteriei a fost câştigat, marţi, de un om din Carolina de Sud. Americanul a câştigat 1,6 miliarde de dolari după ce a jucat numerele norocoase 5-28-62-65-70 şi mega-bila 5 la un magazin de cartier KC Mart Numărul 7, din Simpsonville, oraş aflat în zona nord-vestică a statului american. Norocosul va încasa 1,537 miliarde $, mai precis, după ce miercuri, Loteria americană a „tăiat” din premiul total aproape 50 de milioane $.

Record mondial la loto: s-a câştigat premiul cel mare de la loteria Mega Millions. Premiul în valoare de 1,537 miliarde $ îl plasează pe norocos direct în topul miliardarilor Forbes. Până în prezent, fericitul câştiogător nu a fost identificat şi Loteria americană nu ştie dacă el va accepta să îşi dezvăluie identitatea. Cele şase numere norocoase au fost extrase marţi noaptea, iar miercuri reprezentanţii loteriei au confirmat că premiul de 1,537 miliarde de dolari a fost câştigat. Înaintea extragerii, Loteria anunţase un premiu de 1,6 miliarde, dar „eroarea” a fost corectată a doua zi când au fost „tăiate” din suma totală nu mai puţin de 50 de milioane de dolari.

Care a fost recordul precedent la Mega Millions?

Conform declaraţiilor publice făcute de Holli Armstrong, purtătorul de cuvânt al Loteriei, acesta este primul câştig la Mega Millions înregistrat în statul Carolina de Sud. Deşi iniţial, premiul era estimat la 1,6 miliarde, ulterior acesta a fost fixat la 1,537 miliarde. Recordul precedent al loteriei a fost la categoria Powerball, când s-au câştigat 656 milioane de dolari, în anul 2012.

Cel mai mare câştig din lume a fost încasat în ianuarie 2016

Recordul absolut la loterie rămâne premiul de 1,586 de miliarde de dolari care a fost câştigat la Powerball, în ianuarie 2016. La vremea respectivă, trei numere din California, Florida şi Tennessee au revendicat câştigul. În august 2017, tot la Powerball Jackpot s-a câştigat cu un singur bilet suma totală de 758,7 milioane de dolari. Toţi banii s-au dus în statul american Massachusetts.

În cât timp poate fi revendicat premiul?

Reprezentanţii Loteriei din Carolina de Sud au precizat, ieri, pentru „Vox” că fericitul câştoigător are la dispoziţie 180 de zile pentru a revendica premiul. El poate alege să rămână anonim, dacă doreşte asta, dar „cu un cost pe care îl va negocia în momentul în care va veni să îşi încaseze cei 1,537 de miliare de dolari”. Magazinul care a vândut biletul câştigător va primi din partea Loteriei 50.000 de dolari. Patronul magazinului KC Mart Numărul 7, C.J. Patel le-a făcut cinste jurnaliştilor după ce a aflat că unul dintre angajaţii lui au vândut biletul norocos.

Citeşte şi:

S-a câștigat premiul record de la Joker! Un bilet de doar 7, 3 lei a adus 4, 5 milioane de euro

El este câștigătorul marelui premiu de la Loto! Ce va face cu cele 2 milioane de euro

Cum a fost posibil câştigul?

Biletul câştigător trebuie să conţină numerele aflate pe toate cele cinci bile albe extrase marţi seara, dar şi numărul aflat pe bila galbenă Mega Ball. Conform statisticilor, nu mai puţin de 36 de bilete au ghicit cele cinci numere extrase pe bilele albe. Cei 36 de norocoşi vor primi fiecare câte un milion de dolari. Banii se vor duce în 17 state americane. Un câştigător din Texas a inclus pe biletul lui câştigător (n.r. a intuit cele 5 numere câştigătoare) opţiunea de multiplicare a premiului şi va încasa 3 milioane de dolari. Din valoarea totală a câştigului, opţiunea jackpot este evaluată la 878 milioane de dolari.

Şansa de câştig: 1 la 302,5 milioane

Premiul de la Mega Millions se acumulează începând cu iulie, când un grup de corporatişti din California au jucat împreună un bilet şi au câştigat 543 milioane de dolari. Dacă marţi nu se câştiga premiul, suma totală devenea 2 miliarde de dolari. Şansele de a nimeri cele 5-1 numere sunt de unu la 302,5 milioane. Biletul de la Mega Millions se vinde cu numere trecute pe jeton. Acestea nu pot fi bifate de jucător (n.r. ca la 6 din 49, de la Loteria Română).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net