Referedum Catalonia: Poliţia spaniolă a sigilat jumătate din şcolile în care ar urma să aibă loc votarea


    41% dintre catalani se declară în favoarea independenţeifoto: Getty
41% dintre catalani se declară în favoarea independenţeifoto: Getty

Măsuri sporite la Referendumul din Catalonia! Poliţia spaniolă a sigilat cu o zi înainte jumătate din şcolile în care ar urma să aibă loc votarea. Aplicaţia care facilita votul electronic şi numărarea voturilor la referendumul pentru independenţa Cataloniei a fost blocată.

Conform unui anunţ al Guvernului spaniol, au fost sigilate 1.300 din cele 2.315 şcoli în care au fost organizate secţii de votare pentru Referendum. Surse oficiale au indicat, însă că 163 de şcoli în care fuseseră organizate secţii de vot au fost ocupate de familii. Susţinătorii referendumului au rămas pe timpul nopţii în şcoli, pentru a preveni aplicarea unui ordin al şefului poliţiei regionale catalane vizând evacuarea şi închiderea secţiilor de vot până duminică, la ora 6 dimineaţa, votul fiind programat să înceapă la ora 9.00.

Aproape 5,5 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a se pronunţa asupra independenţei Cataloniei, într-un scrutin marcat de numeroase controverse, pe care Madridul l-a declarat ilegal.

Potrivit unui sondaj realizat de Guvernul spaniol în iunie 2017, 41% dintre catalani ar fi în favoarea independenţei, faţă de 50% care i se opun. Însă atitudinea Madridului a dus la o creştere la 85% a proporţiei celor care vor un vot. 

Aplicaţia care facilita votul electronic şi numărarea voturilor la referendumul pentru independenţa Cataloniei a fost blocată

Agenţi ai Gărzii Civile spaniole au intrat sâmbătă în sediul Centrului pentru Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei pentru a verifica dacă au fost blocate aplicaţiile şi serviciile prin care ar putea fi facilitat votul din 1 octombrie, din cadrul referendumului pentru independenţa Cataloniei, în conformitate cu decizia de vineri a Înaltei Curţi de Justiţie a Cataloniei, anunţă El Pais. Suspendarea acestor servicii ar putea fi prelungită cu trei zile în cazul în care aplicaţiile au printre funcţionalităţi numărarea voturilor, conform deciziei instanţei.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
cub ioana ginghină png
4 front doctorita spagara jpg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
cub iuliana marciuc png
cub morris png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg