Regele Felipe al Spaniei renunţă la averea tatălui, după ce Juan Carlos a fost acuzat de corupție

Ultima actualizare:
Fostul monarh Juan Carlos (82 de ani)
Fostul monarh Juan Carlos (82 de ani)

Un nou scandal de corupţie zguduie din temelii Casa Regală a Spaniei! Fostul rege Juan Carlos (82 de ani) este acuzat de autorităţile elveţiene că a primit 100 de milioane de dolari în 2008, din Arabia Saudită, într-un cont offshore. Regele Felipe a anunţat apoi că renunță la avere.


    Fostul monarh Juan Carlos (82 de ani)
Fostul monarh Juan Carlos (82 de ani)

Investigatorii elveţieni au descoperit la începutul anului 100 de milioane de dolari în contul Regelui Juan Carlos I, pe care acesta îl avea la banca Mirabaud, din Geneva. Banii proveneau dintr-o donaţie făcută în 2007 de ministrul de Finanţe al Casei Regale Saudite, pe numele Lucum Foundation, o entitate fiscală cu sediul în Panama, dar care îl avea ca unic beneficiar pe Juan Carlos I. Conform ”Tribune de Geneve”, intermediarul tranzacţiei a fost amanta regelui, Corinna Larsen.

Şi pentru că inclusiv numele actualului rege, Felipe (62 de ani), figurează în ancheta deschisă de procurorul elveţian Yves Bertossa, actualul monarh a decis luni să renunţe oficial la moştenirea lăsată de tatăl său.

Fostul rege spaniol şi-a contactat avocaţii pentru a se apăra împotriva acuzaţiilor de spălare de  bani. Regele Felipe VI a decis totodată suspendarea rentei anuale în valoare de 194.000 de euro a tatălui său până la clarificarea situaţiei. Regele Juan Carlos a fost acuzat în repetate rânduri în presa iberică de faptul că ducea un stil de viaţă extrem de luxos şi opulent. Abdicarea lui a venit la doi ani după ce a participat la o vânătoare de elefanţi în 2012, în Botswana. În aceeaşi perioadă, fiica lui cea mai tânără, Cristina, şi soţul ei Inaki Urgandarin se aflau în centrul unui scandal de corupţie, trafic de influenţă şi luare de mită în mod repetat.

Prin acest gest, regele Felipe VI apără integritatea familiei regale. El e căsătorit din 2004 cu Letizia şi au împreună două fetiţe: Leonor (14 ani) şi Sofia (12 ani).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net