Regina Elisabeta a II-a s-a operat! Informația a fost ținută secret

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a a suferit o intervenție chirurgicală, în secret Foto: Getty
Regina Elisabeta a II-a a suferit o intervenție chirurgicală, în secret Foto: Getty

Regina Elisabeta a II-a a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul ochilor, în urmă cu doar o lună. Informația a fost făcută publică recent, de către un reprezentant al Palatului Buckingham.

Suverana, în vârstă de 92 de ani, s-a operat de cataractă acum aproximativ o lună, informația fiind ținută departe de ochii presei, pentru ca vestea să nu creeze prea multă vâlvă în rândul admiratorilor acesteia. Regina s-a putut bucura, astfel, de discreție din partea cadrelor medicale și de o operație liniștită și lipsită de probleme, drept urmare Elisabeta a II-a nu a lipsit de la niciun eveniment public care a urmat.

Operația a fost planificată din scurt și efectuată la spitalul privat King Edward VII, din Londra, potrivit unei surse apropiate Casei Regale. Același spital a fost ales și pentru operația de șold a Prințului Consort, Philip, efectuată în urmă cu ceva timp. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat informația, potrivit publicației britanice Express. „Pot confirma faptul că Regina a fost supusă unei operații planificate pe ultima sută de metri, luna trecută, care a fost un real succes”, a susținut sursa menționată anterior.

Operația nu pare să fi reprezentat un obstacol pentru Regina Elisabeta a II-a însă, aceasta fiind prezentă la toate evenimentele planificate în lunile mai și iunie, care au fost destul de încarcate, din acest punct de vedere. Momentan nu este clar dacă Suverana s-ar fi operat înainte sau după nunta nepotului său, Prințul Harry, cu actrița Meghan Markle. Chris Ship, editor regal pentru postul ITV, a susținut totuși, că intervenția pentru tratarea cataractei Reginei ar fi avut loc la începutul lunii mai, în data de 4.


    Regina Elisabeta purtând ochelari de soare, la o petrecere organizată în grădina Palatului Buckingham, 15 mai Foto: Getty
Regina Elisabeta purtând ochelari de soare, la o petrecere organizată în grădina Palatului Buckingham, 15 mai Foto: Getty

Săptămânile trecute, Suverana a fost observată purtând o pereche de ochelari de soare, în cadrul mai multor evenimente la care a participat, printre care și câteva petreceri organizate de curând în grădina Palatului Buckingham, însă nu se știe momentan dacă alegerea accesoriului a avut legătură cu recenta operație prin care a trecut.

Cataracta este o afecțiune destul de comună în rândul oamenilor vârstnici, afectând considerabil vederea, iar netratată poate duce chiar la orbire. Boala s-a regăsit în familia Elisabetei, de-a lungul timpului, mama sa operându-se de cataractă la vârsta de 95 de ani, în același spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net