Republica Moldova prelungeşte starea de urgenţă până în data de 31 august

Ultima actualizare:

    Premierul Ion Chicu a anunțat prelungirea stării de urgență în Republica MoldovaFoto: Captură Video
Premierul Ion Chicu a anunțat prelungirea stării de urgență în Republica MoldovaFoto: Captură Video

Autoritățile din Republica Moldova au decis să prelungească starea de urgență până în data de 31 august, a fost mesajul premierului Ion Chicu.

Astfel, restricţiile rămân în vigoare, inclusiv carantina de 14 zile la intrarea în ţară, informează Protv.md. „Asta e unica posibilitate de a menţine sub control situaţia”, a explicat premierul din Republica Moldova, Ion Chicu, extinderea stării de urgență până pe 31 august.

Persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani li se recomandă să stea în case, neavând voie în spațiile publice decât în condiții speciale, iar pe stradă, grupurile mai mari de trei persoane sunt interzise.

Cluburile de noapte rămân închise, dar se va permite, de la 1 august, organizarea întrunirilor cu un număr mai mare de persoane, cu respectarea regulilor în vigoare. Organizarea ceremoniilor, precum nunţi sau botezuri, va fi în continuare interzisă în localurile publice şi private. În rest, majoritatea instituțiilor rămân, în continuare, închise.

„În prima săptămână a lunii august, în funcţie de cazurile de import, vom revizui decizia, dar până pe 7 august menţinem acel regim de autoizolare”, a mai adăugat Ion Chicu.

Este permisă desfăşurarea activităţilor de recreere în aer liber, cum ar fi: ciclism, alergat, canotaj sau pescuit cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane. De la 1 august se preconizează că va fi permisă și organizarea de petreceri, dacă acestea se încadrează în maxim 50 de invitați. În Republica Moldova, care a intrat în martie în stare de urgență, au fost confirmate până vineri, 24 iulie, 22.105 cazuri de COVID-19, din 135.409 teste efectuate.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net